Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ruga şi Festivalul Tocăniţei, de Rusalii, la Dumbrăviţa

Ruga şi Festivalul Tocăniţei se desfăşoară în zilele de Rusalii în localitatea timişeană Dumbrăviţa.

Ruga şi Festivalul Tocăniţei, de Rusalii, la Dumbrăviţa

10 Iunie 2022, 04:45

Administraţia locală organizează în zilele de 12 şi 13 iunie Ruga Dumbrăviţa, cu ocazia sărbătorilor de Rusalii. Duminică, vor urca pe scena din Parcul Central Carmen Popovici Dumbravă, Mariana Şuşca, Toni Bagiu, Alex de la Orăştie, Marius Cîrnu şi Ioniţa Ienea.
Luni, în cea de-a doua zi de sărbătoare, are loc şi Festivalul Tocăniţei, între orele 10:00 - 17:30, eveniment reluat după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei.
"Dumbrăviţenii încing ceaunele într-o întrecere deja tradiţională pentru desemnarea celei mai bune tocăniţe la ceaun. Participarea concurenţilor este gratuită, se găteşte exclusiv pentru degustări, porţiile de tocăniţă nu se vând. În afara porţiilor pentru juriu, tocăniţa se degustă cu prietenii sau se oferă publicului, gratuit", anunţă primăria Dumbrăviţa.
În aceeaşi zi, pe scena din Parcul Central va urca, de la ora 18:00, Ramona Viţa.
De la ora 18:00, pe scenă va urca Ramona Viţa.

RADOR
Foto: Pixabay

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic