Ascultă Radio Antena Satelor Live

Salată cu porumb, avocado și fasole

O salată ideală conține câteva ingrediente și alimente extrem de sănătoase. Combinația de porumb, avocado și fasole este foarte gustoasă.

02 Septembrie 2015, 05:48


Salata se prepara rapid si poate deveni un pranz sau o cina completa, bogata in fibre si alti nutrienti esentiali.

Ingrediente

- jumatate de conserva de porumb, jumatate de avocado, jumatate de conserva de fasole neagra, o rosie, doua linguri de coriandru proaspat, sucul de la o limeta, sare, fulgi de ardei iute (optional)

Pentru aceasta salata, ideal ar fi sa fierbi porumbul, apoi sa folosesti boabele si sa procedezi in mod similar cu fasolea neagra. Dar daca nu ai timp, poti sa folosesti porumb si fasole din conserva. Trebuie doar sa te asiguri ca le clatesti foarte bine, sub un jet de apa rece si sa le scurgi inainte de a le folosi.

Cojeste avocado, scoate-i samburele si taie in bucati potrivite jumatate. Marunteste rosia si toaca putin coriandru proaspat.

Intr-un bol mare, pune porumbul, apoi fasolea, adauga si bucatile de avocado si rosie, coriandrul si stoarce deasupra zeama de la o lamaie verde. Amesteca, asezoneaza cu sare si, daca iti place gustul picant, pune si fulgi de ardei iute.

Daca vrei mai multa culoare si savoare, poti adauga si o ceapa rosie. Toate aromele se vor intrepatrunde si salata va deveni o masa perfecta la orice ora. Nu se foloseste ulei si toate ingredientele au nenumarate beneficii pentru sanatate. Reteta este pentru doua portii, dar poti oricand sa dublezi cantitatile si sa incerci diverse combinatii.

Sursa: curademiere.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras