Ascultă Radio Antena Satelor Live

ȘĂLATELE, vedetele concursului gastronomic de pe Valea Mureșului

Concursul gastronomic de pe Valea Mureșului este o provocare lansată echipelor care reprezintă comunitățile participante de a lăsa deoparte problemele organizatorice și de a se ”întrece” în pregătitul bucatelor tradiționale. Detalii:

30 Iulie 2018, 08:42

În fiecare an, echipele primesc un set de ingrediente pe care trebuie să le folosească obligatoriu, iar întregul proces, de la preparare până la degustare și jurizare este filmat, concretizându-se apoi în emisiunea gastronomică marca Ardeal TV, SAREA-N BUCATE!

Anul acesta, ingredientul cheie va fi ȘĂLATA, deci ATENȚIE! NU VORBIM DE SALATE fițoase care devin fel principal în diete. Absolut deloc!!! Vorbim, dacă vreți să fim sofisticați de Lactuca sativa, sau lăptuca, care este o plantă legumicolă anuală sau bienală, din familia Asteraceelor.

Pe lângă șalate, concurenții vor trebui, obligatoriu, să folosească făină de mămăligă, brânză și usturoi.

Desigur, fiecare participant poate folosi și alte ingrediente, dar cele 4 de mai sus e MUSAI să se regăsească în bucatele pregătite.

Juriul, profesionist, va avea, ca în fiecare an, o misiune dificilă deoarece echipele își doresc să câștige și, din experiența anilor trecuți, toți sunt buni bucătari excelenți și mari meșteri în a-și prezenta preparatele.

Și cum ZAMA de ȘĂLATE, nu-i nici supă, nu-I nici ciorbă, cum mamaliga e o mare artă pe Valea Mureșului iar brânza și usturoiul știm că fac casă bună, ne așteptăm la o bătălie de zile mari anul acesta la Festival.

Sursa: rador

Sursa foto: merg.in/mures

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local