Ascultă Radio Antena Satelor Live

Șuberek de Dobrogea

Prima dată am mâncat șuberek la turcoaicele din Medgidia, prietenele soacrei mele. Soacra mea, ardeleancă de fel, a facut schimb o multime de rețete cu prietenele ei și uite așa am învățat și eu de la ele cum se face șuberek, piperki și alte bunătăți turcești.

Șuberek de Dobrogea

26 Ianuarie 2023, 12:50

Și ele au învățat să facă brânzoaice și plăcinta, însa asta este alta poveste.

Mod de preparare

Pentru umplutură
Amestecam totul, se săreaza și se condimenteaza după gust. Se adauga si putina apa pentru a lega compozitia si pentru a se putea amesteca mai bine.

Pentru aluat

În faina cernută punem uleiul, oțetul și apa, și amestecam totul. Mai putem adăuga faina daca mai este necesar ca aluatul să se desprindă cu ușurință de pe maini.
Se imparte aluatul in doua parti egale, se formeaza o bagheta, care de portioneaza cu ajutorul cutitului in parti egale, cat sa iti incapa in palma si sa faci o mingiuta, pe care cu un sucitor infainat bine, o intinzi in foaie subtirica.
Pun compozitie de carne numai pe o jumatate de foaie, impaturesc cu cealalta jumatate, presez marginile cu degetele sau o furculita si la prajit cu ele! Copiii nu mai au rabdare sa se raceasca, ele ar trebui acoperite cu un capac de oala, lasate cateva minute pentru a se inmuia putin, dar sunt bune si asa fiebinti!

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

https://sfatulparintilor.ro/reteteletale/aperitive-garnituri/suberek-de-dobrogea/

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina