Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tartă cu fructe la rece

Chiar dacă vara se apropie de final, încă nu vrei să pornești cuptorul pentru a prepara un desert.

01 Septembrie 2015, 09:06


Poti incerca o reteta de tarta cu fructe, ce nu necesita coacere. Folosind inghetata in locul unei creme si fructe proaspete de sezon, vei avea un desert dulce si bun.

Ingrediente

- 25 biscuiti cu ciocolata (Oreo fara crema), 100 g unt, 170 g inghetata de vanilie, 200 g fructe proaspete (capsuni, fructe de padure, nectarine, piersici)

Folosind un robot de bucatarie, marunteste biscuitii. Ar trebui sa obtii 200 g firimituri sau bucatele de biscuiti, din care vei face blatul. Transfera-le intr-un bol mediu si adauga untul topit. Amesteca bine, apoi pune totul intr-o tava speciala de tarta. Preferabil ar fi sa folosesti una cu fundul detasabil.

Intinde bine cu degetele, preseaza si acopera tava uniform. Intinde si pe margini, apoi pune tava la rece, pentru cel putin 30 de minute. Lasa pana cand se raceste complet. Daca te grabesti, foloseste congelatorul sau daca vrei ca desertul sa fie gata a doua zi, poti lasa peste noapte (dar nu mai mult) in frigider.

Cand blatul astfel format este gata, scoate inghetata din congelator si las-o la temperatura camerei 5 minute. Transfera intr-un bol si amesteca folosind o spatula, pana cand devine moale. Umple tarta cu inghetata cremoasa, intinde uniform. Pune totul din nou in congelator, lasa cel putin 20 de minute.

Citeste continuarea retetei pe curademiere.ro

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea