Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tartă cu iaurt, afine și lămâie verde

Tarta cu iaurt și lămâie verde e răcoritoare și nu are prea multe calorii, fapt pentru care este recomandată pentru mesele de weekend, când toți se adună la masă și, după sărbători, încă simt nevoia unor bucate „mai puțin grele”.

Tartă cu iaurt, afine și lămâie verde

22 Ianuarie 2023, 10:34

Cum se pregătește acest minunat aliment?

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului (daca nu dispuneti de robot, puneti biscuitii intr-o punga, o legati la capat si cu ajutorul sucitorului ii faramati pana iese o pulbere fina).
Topim untul si il turnam peste biscuiti. Adaugam cacaoa si amestecam. Va reiesi o compozitie vartoasa pe care o vom subtia cu lapte.
Odata terminata compozitia de blat, luam o forma de copt rotunda si intindem blatul cu ajutorul unei linguri sau cu ce folositi de obicei. Intindeti pasta de biscuiti si pe peretii formei, astfel incat sa obtinem o margine inalta. Dam la cuptor pentru 5 minute, la foc iute. Scoatem si lasam la racit. Afinele le spalam, le curatam de impuritati si le punem intr-un vas pe foc, adaugand indulcitorul. Amidonul il amestecam cu 2 lg apa si il turnam peste afine. Cand se leaga, luam de pe foc si lasam la racit. Nu tineti mult pe foc, se duce mult din gust. Spalam cam 3-4 lamai verzi, le radem coaja si le stoarcem sucul. Hidratam gelatina in cateva linguri cu apa, pentru vreo 5 minute, apoi incalzim cat sa se topeasca. Intr-un castron, turnam iaurtul, vreo 3-4 linguri de sirop de agave si amestecam. Adaugam zeama de lamaie si un pic de coaja rasa si incorporam si gelatina in compozitia de iaurt. Peste blatul de biscuiti, turnam compozitia de afine. In mijlocul blatului, incepem sa turnam apoi compozitia de iaurt, astfel incat va impinge inspre margini afinele si se va marmora usor. Presaram putina coaja de lamaie si dam la frigider pentru cateva ore bune. Serviti rece de la frigider. Este un adevarat deliciu!

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

https://sfatulparintilor.ro/reteteletale/dulciuri/prajituri-desert-de-casa/tarta-cu-iaurt-afine-si-lamaie-verde/

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea