Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tocăniţă de porc cu legume

Tocăniţa de porc cu legume este foarte delicioasa insa necesita mai mult timp de pregatire si indemanare. Cu toate acestea, merita efortul. Se serveste fierbinte, cu o legatura de telina.

09 Septembrie 2015, 03:07


Tocăniţa se pregateste intr-un timp de aproximativ 80 de minute (1h si 20 de min), iar nivelul de pregatire este mediu.


Ingrediente necesare

-300g carne de porc
-5 boabe de piper
-2 catei de usturoi
-1 plic piper
-1 lingurita de sare
-2 cartofi
-3 ramuri leuştean
-2 boabe de ienibahar
-1 cap de telina
-2 catei de ceapa
-2 morcovi

Cum se prepara tocăniţa de porc cu legume?

Se taie carnea de porc în bucăţi şi se pune la fiert in 600 ml. apă sărată. Odată ce fierbe apa, se scoate supa de carne şi spuma de la suprafaţă, daca este necesar. Se pune inapoi în oală supa şi se adaugă morcovul tăiati en-gros, telina, ceapa, ardei, roşii decojite şi cartofi tăiati felii.

Lasati friptura de porc la foc mic pe aragaz, dacă este necesar, adaugati puţină apă caldă. Se fierbe timp de 10 minute, se adaugă sare, catei de usturoi, opţional ienibahar boabe şi piper.

Se lasă la fiert aproximativ 1 oră. În cele din urmă adaugati leusteanul tocat marunt si se lasa la foc mic, sub capac pe aragaz. Se serveste fierbinte, cu o legatura de telina.

Sursa: imaginea.info

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local