Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort bavarez cu mere

Inceputul unui nou sezon înseamnă că apar noi alimente pe piață și este timpul să încerci rețete cu fructe și legume proaspete, iar toamna te poți bucura de mere și le poți include într-un desert delicios, de tort bavarez.

10 Septembrie 2015, 05:31

Faina si migdalele formeaza o crusta usor crocanta, ce este acoperita cu crema de branza si mere aromatizate cu scortisoara – un deliciu.

Ingrediente crusta

- 130 g faina, 50 g migdale feliate, doua linguri de zahar, un praf de sare, 6 linguri de unt nesarat, un galbenus de ou, jumatate de lingurita esenta de vanilie

Ingrediente crema/umplutura

- un ou mare, 250 g crema de branza, 50 g zahar, jumatate de lingurita esenta de vanilie

Ingrediente topping

- 4 mere, 50 g zahar, jumatate de lingurita scortisoara, 25 g migdale feliate

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pentru a prepara crusta, pune faina, migdalele, zaharul si sare intr-un robot de bucatarie sau foloseste un bol mare si un mixer. Pulseaza pana cand se combina, apoi adauga untul, bucata cu bucata, amestecand continuu.

Pune galbenusul unui ou, adauga esenta de vanilie si amesteca totul foarte bine. Mixtura trebuie sa aiba o consistenta asemanatoare nisipului umed. Intinde uniform aluatul format intr-o tava rotunda, inclusiv pe margini.

Pentru a pregati crema, curata si foloseste acelasi robot de bucatarie sau mixer. Adauga oul, crema de branza, zaharul si esenta de vanilie si amesteca bine, apoi intinde umplutura uniform pe crusta din tava.

Taie merele in bucati potrivite, amesteca-le cu scortisoara, pana cand se acopera complet. Adauga acest topping deasupra aluatului si cremei din tava si presara migdale feliate deasupra.

Afla retete completa pe curademiere.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras