Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort de banane cu ciocolată

Tortul din clătite cu ciocolată, un desert delicios și foarte ușor de preparat. Ingredientele necesare pentru acest tort sunt la îndemâna oricui.

27 August 2015, 06:28


Mai mult, se prepara foarte repede si poate fi vedeta din acest weekend pentru cei dragi.

Ingrediente pentru clatite

-150 gr. faina
-200 ml de lapte integral
-2 – 3 oua
-25 gr. de unt, topit
-ulei
-100 grame de zahar
-100 grame de migdale decojite
-un varf de cuţit de sare

Ingrediente pentru sosul de ciocolata

-250 grame de ciocolata neagra
-200 ml de lapte
-150 ml frisca
-50 gr. de unt
-50 gr. de zahar
-2 linguri de coniac
-frisca, pentru decor

Preparare tort din clatite cu ciocolata

Amestecati urmatoarele ingrediente: faina cu praful de copt, oua, lapte, apa. Coace-ti clatitele in tigaie, una cate una.

Între timp, pregătiţi sosul astfel: dizolvaţi zahărul în apă şi fierbe-ţi siropul până ce capătă culoarea caramelului. Adăugaţi migdale şi sare în sirop si mai fierbeţi un minut, dupa care se lasa sa se răcească.

Preparare sos de ciocolată:

Toate ingredientele prezentate mai sus vor pune într-un vas la bain-marie. Ţine-ţi sosul pe foc până ce se va forma o cremă destul de groasă.

Ungeţi pe rand clătitele cu sosul de ciocolată aranjandu-se una peste cealaltă, în straturi. Deliciosul tort se ornează cu frişcă.

Sursa: bewoman.ro

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea