Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort de banane cu ciocolată

Tortul din clătite cu ciocolată, un desert delicios și foarte ușor de preparat. Ingredientele necesare pentru acest tort sunt la îndemâna oricui.

27 August 2015, 06:28


Mai mult, se prepara foarte repede si poate fi vedeta din acest weekend pentru cei dragi.

Ingrediente pentru clatite

-150 gr. faina
-200 ml de lapte integral
-2 – 3 oua
-25 gr. de unt, topit
-ulei
-100 grame de zahar
-100 grame de migdale decojite
-un varf de cuţit de sare

Ingrediente pentru sosul de ciocolata

-250 grame de ciocolata neagra
-200 ml de lapte
-150 ml frisca
-50 gr. de unt
-50 gr. de zahar
-2 linguri de coniac
-frisca, pentru decor

Preparare tort din clatite cu ciocolata

Amestecati urmatoarele ingrediente: faina cu praful de copt, oua, lapte, apa. Coace-ti clatitele in tigaie, una cate una.

Între timp, pregătiţi sosul astfel: dizolvaţi zahărul în apă şi fierbe-ţi siropul până ce capătă culoarea caramelului. Adăugaţi migdale şi sare în sirop si mai fierbeţi un minut, dupa care se lasa sa se răcească.

Preparare sos de ciocolată:

Toate ingredientele prezentate mai sus vor pune într-un vas la bain-marie. Ţine-ţi sosul pe foc până ce se va forma o cremă destul de groasă.

Ungeţi pe rand clătitele cu sosul de ciocolată aranjandu-se una peste cealaltă, în straturi. Deliciosul tort se ornează cu frişcă.

Sursa: bewoman.ro

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism