Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort de banane cu ciocolată

Tortul din clătite cu ciocolată, un desert delicios și foarte ușor de preparat. Ingredientele necesare pentru acest tort sunt la îndemâna oricui.

27 August 2015, 06:28


Mai mult, se prepara foarte repede si poate fi vedeta din acest weekend pentru cei dragi.

Ingrediente pentru clatite

-150 gr. faina
-200 ml de lapte integral
-2 – 3 oua
-25 gr. de unt, topit
-ulei
-100 grame de zahar
-100 grame de migdale decojite
-un varf de cuţit de sare

Ingrediente pentru sosul de ciocolata

-250 grame de ciocolata neagra
-200 ml de lapte
-150 ml frisca
-50 gr. de unt
-50 gr. de zahar
-2 linguri de coniac
-frisca, pentru decor

Preparare tort din clatite cu ciocolata

Amestecati urmatoarele ingrediente: faina cu praful de copt, oua, lapte, apa. Coace-ti clatitele in tigaie, una cate una.

Între timp, pregătiţi sosul astfel: dizolvaţi zahărul în apă şi fierbe-ţi siropul până ce capătă culoarea caramelului. Adăugaţi migdale şi sare în sirop si mai fierbeţi un minut, dupa care se lasa sa se răcească.

Preparare sos de ciocolată:

Toate ingredientele prezentate mai sus vor pune într-un vas la bain-marie. Ţine-ţi sosul pe foc până ce se va forma o cremă destul de groasă.

Ungeţi pe rand clătitele cu sosul de ciocolată aranjandu-se una peste cealaltă, în straturi. Deliciosul tort se ornează cu frişcă.

Sursa: bewoman.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras