Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort de ciocolată cu zmeură şi blat de pişcoturi

Timp de preparare: 30 de minute

20 Iulie 2015, 06:37

Ingrediente: 200 g pişcoturi, 200 g ciocolată neagră, 300 ml frişcă, 150 g zahăr, 1 esenţă de rom, 1 cană lapte, 2 linguri cacao, 1 plic gelatină albă, 150 g ciocolată amăruie.

Pentru décor: 500 g zmeură, 100 g zahăr, 1 plic gelatină roşie, mentă proaspătă.

Mod de preparare:

1. Pui 200 ml de frişcă pe foc, adaugi ciocolata rasă, 100 g de zahăr şi amesteci până se omogenizează. Dai crema deoparte, pui esenţa de rom şi laşi să se răcească.

2. Topeşti gelatina cu apă fierbinte, baţi frişca rămasă şi le adaugi în crema de ciocolată.

3. Fierbi laptele cu cacaua şi 50 g de zahăr şi laşi să se răcească. Treci pişcoturile prin laptele cu cacao, le aşezi într-o formă de tort, pui jumătate din crema de ciocolată, aşezi al doilea strat de pişcoturi însiropate cu lapte şi întinzi crema rămasă.

4. Amesteci zmeura cu zahărul, o zdrobeşti puţin, adaugi gelatina roşie topită şi torni totul peste tort.

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească
Gastronomie 03 Noiembrie 2025, 12:24

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească

Sub bagheta lui Daniel Maxim, un chef cu viziune, douăzeci de liceeni din Târgu Mureș au detonat un foc de artificii culinar,...

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească
Hribii – comoara pădurilor românești
Gastronomie 20 August 2025, 11:45

Hribii – comoara pădurilor românești

Hribii, numiți și „pitarcă” sau „mânătarcă”, ocupă un loc de cinste în gastronomia românească și în tradițiile de toamnă.

Hribii – comoara pădurilor românești
10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Gastronomie 18 Iulie 2025, 12:18

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative

În gastronomia românească, plantele sălbatice au fost folosite de secole, mai ales în bucătăria tradițională rurală, unde...

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu