Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort de ciocolată cu zmeură şi blat de pişcoturi

Timp de preparare: 30 de minute

20 Iulie 2015, 06:37

Ingrediente: 200 g pişcoturi, 200 g ciocolată neagră, 300 ml frişcă, 150 g zahăr, 1 esenţă de rom, 1 cană lapte, 2 linguri cacao, 1 plic gelatină albă, 150 g ciocolată amăruie.

Pentru décor: 500 g zmeură, 100 g zahăr, 1 plic gelatină roşie, mentă proaspătă.

Mod de preparare:

1. Pui 200 ml de frişcă pe foc, adaugi ciocolata rasă, 100 g de zahăr şi amesteci până se omogenizează. Dai crema deoparte, pui esenţa de rom şi laşi să se răcească.

2. Topeşti gelatina cu apă fierbinte, baţi frişca rămasă şi le adaugi în crema de ciocolată.

3. Fierbi laptele cu cacaua şi 50 g de zahăr şi laşi să se răcească. Treci pişcoturile prin laptele cu cacao, le aşezi într-o formă de tort, pui jumătate din crema de ciocolată, aşezi al doilea strat de pişcoturi însiropate cu lapte şi întinzi crema rămasă.

4. Amesteci zmeura cu zahărul, o zdrobeşti puţin, adaugi gelatina roşie topită şi torni totul peste tort.

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin