Care este riscul de reinfectare cu COVID-19
Deși reinfectările cu virusul SARS-CoV-2 sunt foarte rare și, teoretic, simptomele ar trebui să fie mai ușoare a doua oară, există și excepții.

13 Octombrie 2020, 11:08
Este cazul unui tânăr de 25 de ani, din Nevada, SUA, care a avut reacții mai grave. Acesta a trebuit să fie internat, întrucât plămânii săi nu au mai putut face față. În cele din urmă, el s-a vindecat, transmite bbc.com.
Pacientul reinfectat nu avea probleme de sănătate cunoscute, și nici boli autoimune, care să-l facă vulnerabil la noul coronavirus.
Pe 25 martie, acesta a acuzat simptome, inclusiv dureri în gât, tuse, cefalee și diaree. Prima oară s-a testat pozitiv pe 27 aprilie, și a fost declarat vindecat complet pe 9 mai. Testele din 9 și 26 mai au ieșit negative.
Însă în data de 28 mai i-au apărut din nou simptome, de data asta cu febră, cefalee, amețeli, tuse, greață și diaree.Pentru a doua oară, testul din 5 iunie a ieșit pozitiv.
Pacientul a acuzat hipoxie, adică oxigenul din sânge se afla la un nivel scăzut, și dificultăți de respirație.
Medicii au optat pentru varianta contactării virusului de două ori, în detrimentul părerilor potrivit cărora infecția inițială a recidivat.
O comparație a codurilor genetice ale virusului, prelevate în timpul fiecărei crize de simptome, au arătat că acestea erau prea distincte pentru a fi cauzate de aceeași infecție.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay