Cum se formează dependența de jocuri la copii
„Astea sunt vremurile pe care le trăiesc copiii noștri”, este scuza pe care foarte mulți părinți o folosesc atunci când le cumpără copiilor lor cele mai noi și sofisticate gadgeturi și, mai ales, când atunci când îi „uită” în fața acestora, pentru că cei mici „stau liniștiți”.

08 Iunie 2020, 08:52
Dacă, în prezent, aceasta este o conduită generală, nu înseamnă și că este cea bună, spun psihologii.
Aceștia atrag atenția că jocurile video sunt mult mai complexe decât păcănelele, iar „butonul dependenței” se instalează cu ușurință în creierul încă nedezvoltat al copiilor și adolescenților.
În câțiva ani, se vor vedea efectele consumului mare de jocuri online, prin multiplicarea bolilor psihice.
În ultimele luni de lockdown, în care parcurile și locurile de joacă au fost închise și toată lumea a stat mai mult în casă, consolele de jocuri au acaparat și timpul pe care, în mod obișnuit, copiii l-ar fi petrecut în aer liber, cu bicicleta, trotineta sau rolele, iar părinții au fost mulțumiți că, astfel, cei mici au stat liniștiți.
Cătălina Dumitrescu, psiholog clinician și psihoterapeut, spune însă că adulții trebuie să conștientizeze că acest abandon al copiilor în fața gadgeturilor și consumul fără control al jocurilor online va avea efecte nocive pe termen lung asupra sănătății lor mintale.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay