Acesta este "COPACUL VIEŢII”. Purifică apele şi deţine recordul mondial de antioxidanţi
Nu întâmplător este supranumit “ arborele imortalităţii”, “copacul lui Dumnezeu” sau “arborele care nu moare niciodată”. Oricum i s-ar spune, despre arborele Moringaoleifera se vorbeşte întotdeauna la superlativ.

06 Februarie 2021, 16:39
Acest lucru se datorează proprietăţilor sale cu adevărat ieşite din comun. Moringa oleifera este deţinătorul recordului mondial pentru cel mai mare conţinut de antioxidanţi. Per gram, acesta are aproximativ cu 50% mai mulţi antioxidanţi decât Acai Berries.
Arborii moringa cresc pe dealurile submontane ale Himalayei, având înălţimi între cinci şi zece metri, cu ciorchini de mici frunze ovale şi flori delicate, parfumate de culoare crem. Moringa oleifera a fost folosit de secole în ţările în curs de dezvoltare, având o utilitate ce acoperă: medicina tradiţională, alimentaţie, ulei de gătit, pesticid natural, detergent domestic, filtru pentru apă şi biocombustibil.
Este un arbore extrem de apreciat deoarece fiecare parte din el are proprietăţi benefice (rădăcinile, frunzele, coaja, frunctele şi seminţele). Datorită proprietăţilor sale rare, Moringa oleifera este răspândit acum şi în Asia, Africa şi America Latină.
Arborele Moringa este cunoscut în primul rând pentru proprietăţile sale antioxidante. Acesta este folosit pentru a preveni şi trata peste 300 de afecţiuni diferite. Abundenţa de vitamine şi minerale regăsite în Moringa este uluitoare, iar oamenii de ştiinţă cred că Moringa este de departe alimentul cel mai dens din punct de vedere nutritiv. Conţine peste 92 de nutrienţi şi peste 46 de antioxidanţi şi toţi aminoacizii esenţiali.
Pulberea de frunze de Moringa conţine: de 10 ori mai multă vitamina A decât morcovii; de 17 ori mai mult calciu decât laptele; de 15 ori mai mult potasiu decât bananele; de 25 de ori mai mult fier decât spanacul; de 9 ori mai multe proteine decât iaurtul; de 4 ori mai multe fibre decât ovăzul; de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele. Aceste proprietăţi fac din Moringa un aliment complex din punct de vedere nutritiv, de aceea este folosit cu succes pentru a combate malnutriţia la nivel global.
Moringa oleifera este o sursă de proteine de calitate şi fibre dietetice. Fiind un pachet complet de vitamine şi minerale, acest superaliment este excelent pentru creşterea energiei şi a rezistenţei organismului, precum şi pentru îmbunătăţirea concentrării. Mai mult, ajută chiar şi la pierderea în greutate, deoarece moringa oferă suficientă energie şi vitalitate, încât reduce nevoia de mâncare necesară creşterii energiei.
Printre efectele benefice ale consumului de Moringa se numără şi proprietăţile sale antibacteriene sau antivirale, în special în lupta cu virusul hepatitei B. De asemenea, celulele canceroase în cazul cancerului ovarian, de colon cervical sau pancreatic sunt reduse sau înmulţirea lor este încetinită.
Consumul de moringa este extrem de benefic pentru pacienţii cu diabet zaharat, deoarece ajută la păstrarea unui nivel normal de zăhar în sânge. În India, frunzele de moringa sunt folosite ca şi plante de leac împotriva diabetului, deoarece acestea conţin elemente ce reduc glicemia. Antioxidanţii numeroşi ce se regăsesc în moringa influenţează în mod pozitiv glicemia. Stresul oxidativ duce la deteriorarea şi dispariţia celulelor producătoare de insulină ce duce la evoluţia diabetului.
“Copacul vieţii” reprezintă unul dintre cei mai puternici detoxifianţi naturali. Pulberea din frunzele de Moringa ajută la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv. Mai mult decât atât, vitamina B6 ajută la detoxifierea ficatului, care la rândul lui elimină toxinele din corp.
Moringa este o sursă preţioasă de riboflavină (B2), vitamina B6, potasiu, vitamina K, fier şi calciu. Riboflavina și vitamina B6 contribuie la formarea și menţinerea celulelor roşii sanguine normale; potasiul contribuie la menţinerea tensiunii arteriale normale; vitamina K şi calciu contribuie la coagularea normală a sângelui, iar fierul contribuie la transportul normal de oxigen în organism.
Şi pielea are de câştigat de pe urma cosumului de Moringa oleifera. Aceasta plantă bogată în antioxidanţi şi vitamina A, riboflavina (B2), niacina (B3), precum şi zinc, îmbunătăţeşte calitatea pielii. De asemenea, moringa conţine 25% proteine şi toţi aminoacizii esenşiali, care ajută la construirea de blocuri proteice necesare pentru întreţinerea, creşterea optimă şi repararea celulelor pielii.
Datorită componentelor sale bogate în antioxidanţi, vitamine, minerale şi nutrienţi, Moringa oleifera este un ajutor de bază în menţinerea unui sistemului imunitar puternic, capabil să ţină bolile la distanţă.
Pe lângă proprietăţile sale medicinale dovedite şi incontestate, Moringa oleifera deţine o propritate ieşită din comun, care a uimit lumea ştiintifică: seminţele de Moringa, strivite, pot purifica apele murdare.
Având în vedere faptul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 1,6 milioane de oameni mor anual din cauza apei nesigure şi a condiţiilor precare de igienă, această proprietate de purificare naturală a apei deţinută de Moringa oleifera ar putea salva vieţi omeneşti.
!!!Înainte de a începe o terapie, consultaţi medicul.