-

Cea mai... mirifică piaţă de Crăciun din Europa se află în România

Piaţa de Crăciun din Cluj-Napoca îi "fascinează" şi pe cei mici şi pe cei mari. Organizaţia European Best Destinations (EBD) a decis că una dintre pieţele de poveste din Europa care, în perioada sărbătorilor, îi transpun pe vizitatorii mari şi mici într-o atmosferă "magică", este cea din oraşul Cluj-Napoca din România.

Cele mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa sunt desemnate prin votul a peste 280.000 de vizitatori din întreaga lume, iar piaţa din Cluj-Napoca ocupă locul al optulea, cu 14.442 de voturi.

Pe prima poziţie se află piaţa de Crăciun din Budapesta, care a întrunit 39.448 de voturi, după ce în urmă cu un an pe primul loc se situase piaţa de Crăciun din Zagreb, cu 38.830 de voturi. Printre primele zece pieţe de Crăciun din Europa se mai află o piaţă din Balcani, şi anume cea din Novi Sad, Serbia.

"Ce descrie cel mai bine piaţa de Crăciun din Cluj-Napoca? Este sărbătoarea întregii familii. O lume de poveste îşi deschide porţile pentru vizitatori", se precizează printre altele în prezentarea făcută de organizaţia EBD. Piaţa de Crăciun din Cluj va rămâne deschisă până pe data 31 decembrie.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite