Ascultă Radio Antena Satelor Live

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Foto: https://pixabay.com/

31 Martie 2023, 21:30

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din incinta muzeului, pe Aleea Etniilor, un atelier dedicat gastronomiei tradiţionale cu degustare.

"Activitatea culturală 'Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post' coincide cu perioada Postului Mare, perioada de asceză premergătoare Paştilor. Postul Mare durează 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor, periodă în care au loc o multime de randuieli tradiţionale pe care vrem să le prezentăm teoretic şi practic prin ateliere de lucru cu tinerii. Se vor prepara bucate de post spre degustare (fasole, varză, grâu, colaci) în colaborare cu prof. Mărioara Pisat de la Liceul Tehnologic 'Spiru Haret' din Timişoara", anunţă organizatorii.
Responsabilul de proiect este muzeograful Aurora Manda, iar sprijinul financiar este oferit de Consiliul Judeţean Timiş.

Sursa: RADOR

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gilmindi / Pâine de casă cu nucă
Gastronomie 05 Martie 2023, 19:50

Gilmindi / Pâine de casă cu nucă

Gilmindi este o pâine prajită de casă comună în Asia Centrală. Este un fel de mâncare care poate fi găsit (și) în sudul...

Gilmindi / Pâine de casă cu nucă