Ascultă Radio Antena Satelor Live

Băutura care are grijă de imunitate și de siluetă. Află rețeta!

Acest smoothie se prepară usor și conține unele dintre cele mai valoroase ingrediente naturale, care îți întăresc sistemul imunitar și îți oferă energia zilnică de care ai nevoie. Mai mult decât atât, toate cele patru elemente din care se prepară, au un conținut caloric sărac, ajutând efectiv la arderea grăsimilor.

26 Octombrie 2015, 07:53

Ingrediente :
6 felii ananas
6 felii țelină
3 mere
2-3 cm ghimbir proaspăt

Ananasul conţine bromelină, fibre, fitonutrienti (acid cumaric, acid clorogenic), pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina C, B5, B6, B1, antioxidanți și polifenoli (betacaroten). Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai preţios compus, capabil să accelereze digestia proteinelor.Ananasul are proprietăţi antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive şi are efect revigorant.

Țelina intră în categoria alimentelor cu un conținut caloric negativ, ceea ce înseamnă că atunci când o consumăm, organismul are nevoie de mai multe calorii pentru a o digera. Cu alte cuvinte, includerea țelinei în dietă ne ajută să ardem mai multe calorii decât consumăm. Pe lângă toate aceste substanțe, țelina mai conține și antioxidanți puternici, precum zeaxantină, luteină și betacaroten. Aceștia oferă protecție organismului împotriva a numeroase boli și întăresc sistemul imunitar.

Merele conțin un antioxidant numit quercentină. Studiile recente au descoperit că acest antioxidant poate ajuta la îmbunătațirea și fortificarea sistemului imunitar, mai ales în situațiile de stres.

Ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant și stimulant al sistemului digestiv. Are chiar și proprietăți antivirale și antifungice. Stimuleaza imuni­tatea prin creșterea activității timusului și splinei, precum și producția de fagocite. Acesta este un puternic aliat în curele de slăbire, contribuind la arderea grăsimilor.

Mod de preparare – Suc de ananas, mere, țelină și ghimbir

1. Curățăm ananasul și îl tăiem în felii. Îndepărtăm partea centrală a fiecărei felii de ananas.
2. Curățăm merele, dacă au fost tratate, țelina și ghimbirul.
3. Punem fructele și țelina în storcător și îl acționăm.
4. Bem sucul imediat după preparare.

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras