Ascultă Radio Antena Satelor Live

Borș cu tocmăgei (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Esență de bunăstare moldovenească, borșul de găină a vindecat multe dimineți rănite de excese, mai ales dacă a fost însoțit de o mămăligă galbenă și tare ca o gutuie.

22 Decembrie 2016, 16:13


Borsul, zeama miraculoasa si prin compozitia sa extrem de bogata in vitamine B si minerale, este o metoda sigura de a-l captura pe diavol.

Se lasa o oala de bors ca momeala. Deasupra se pune un juvat facut dintr-un brau de mire frumos, ramas, numai el stie cum, flacau pana la nunta.

Cand Uciga-l Toaca se scalda, dus de pofte irezistibile, in bors, omul strange latul. Din acea clipa, Dracul face orice sa fie slobod. Poti sa-i ceri luna de pe cer si puterea lumii, ale tale vor fi! (Niculae)

Ingrediente

Zeama:
1 gaina
1 litru bors
100 ml smantana
1 ou
sare, piper (dupa gust)
zarzavat: ceapa, morcov, patrunjel, telina, pastarnac

Tocmagei:
200 g faina de grau
2 oua
verdeata: leustean, patrunjel, marar
sare

-----

Alti tocmagei:
250 g faina
600 ml lapte
sare, cata credeti
100 mg unt
8-10 oua

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO