Ascultă Radio Antena Satelor Live

Caracatița eleată (rețeta Kerei Calița)

Proviant : o caracatita de Dodecanez de circa 1 kilogramo ceapa mare150 mililitri ulei extravirgin de masline50 mililitri otet de mere

27 Decembrie 2016, 11:35


10 grame piper macinat (Piper nigrum)
cimbru o ramurica (Thymus vulgaris)
10 grame busuioc (Ocimum basilicum)
10 grame sare marina

Caracatita, batuta bine, sa-i iasa alegeri democratice din cap, se inchide intr-o oala cu putina apa, cam 300 grame si se fierbe 20 minute la foc mic.
Se controleaza sub capac si se mai lasa ................

Citeste mai departe pe Kera Calita

Rețetă din volumul „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau si Horia Pana. Editura Integral, 2016

Gastronomie 05 Octombrie 2023, 01:54

Sfânta Inchiziţie şi şofranul

V-aţi putea imagina că există o legătură între Sfânta Inchiziţie şi şofran, delicata plantă din stigmatul căreia se obţine...

Sfânta Inchiziţie şi şofranul
Gastronomie 05 Octombrie 2023, 01:49

"Conversaţii"... culinare

Nici nu vă imaginaţi câte lucruri minunate veţi descoperi pornind de la un meniu. Puteţi afla o mulţime de informaţii despre...

"Conversaţii"... culinare
Gastronomie 05 Octombrie 2023, 01:48

Câte ceva despre originea cuvântului: supă

În limba franceză, termenul general pentru supă este “potage”, ceea ce vrea să însemne un aliment care a fost pregătit...

Câte ceva despre originea cuvântului: supă
Gastronomie 05 Octombrie 2023, 01:42

Meniuri medievale

In Evul Mediu, primele reţetare care apar sunt in strănsă relaţie cu cărţile de medicină. In "Antidotarium Mesuae" (secolul...

Meniuri medievale
Gastronomie 05 Octombrie 2023, 01:41

Secrete din bucătăria fermierilor elveţieni

Atunci când ne-am propus să pornim la drum, spre Elveţia, pentru un proiect jurnalistic pe care l-am denumit “Cultură şi...

Secrete din bucătăria fermierilor elveţieni
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete