Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cel mai sănătos ketchup făcut în casă: Află care este cea mai bună rețetă

Ketchupul este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume, dar cel aflat în magazine este procesat și plin de aditivi.

21 Aprilie 2017, 07:06


Dacă mergeți la magazinul de produse alimentare și luați orice fel de ketchup, veți descoperi că cele mai multe dintre ele conțin sirop de fructoză de porumb.

Ketchup-ul vândut astăzi este departe de rețeta originală fermentată, ambalată cu alimente sănătoase, întregi.

Majoritatea produselor vândute pe piață conțin sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, dar și alți conservanți dăunători și aditivi pentru a imbunătăti durata de conservare și gustul.

Cea mai bună modalitate de a vă proteja familia în timp ce vă bucurați de condimentul preferat este să vă faceți propria variantă sănătoasă cu roșii organice și alte alimente întregi. (PM)

Ketchup-ul este un ingredient nelipsit din bucătăria unei gospodine și cu siguranță un sos delicios pentru cei mici. Este des folosit pentru burgeri sau hotdog, este excelent adăugat pe pizza și se asortează perfect aproape oricărui tip de mâncare.

Se găsește în mai multe variante, de la cele procesate, până la cele bio.

Majoritatea sosurilor de ketchup care se găsesc în comerț conțin sub 40% roșii, așa că pentru o alimentație sănătoasă se recomandă mult mai mult ca acesta să fie făcut în casă. De asemenea, cum aceste produse sunt pline de E-uri și conservanți în magazine, cel mai bun ketchup este cel făcut de tine, deoarece este 100% natural, are un gust deosebit de bun și rezistă pe toată perioada iernii.

Ingrediente

3 kilograme de roșii cărnoase
1,5 kilograme de ardei capia, este de preferat ca aceștia să fie roșii
ardei iute, dacă doriți ca sosul să fie picant
6 cepe medii
6-10 căței de usturoi
6-7 frunze de țelină cu tot cu tulpină

Citeste continuarea pe YVE.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras