Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ciorbă de midii (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Madam Mioara din 2 Mai culege o grădină de roșii și ardei în timp ce fiu-său, Laurențiu, culege și el, din cealaltă grădină a familiei Dibla, Marea Neagră, midii și rapane.

20 Ianuarie 2017, 08:16


Si uite asa, cu munca multa si cheltuiala putina se tine o liota de turisti (vesel e ca vilegiaturistii au invatat-o pe Mioara sa faca ciorba asta extraordinara, aratand astfel cum du-te vino-ul turistic e interactiv si umple, uneori, golurile culturale). Se mananca si calda si rece, iar o paine calda, de casa, n-are ce sa strice.

Nu umblati dupa tacamuri, ca n-aveti de ce, dichisul e pitoresc si manual: dupa ce ati rontait carnita din scoica, luati zeama tot cu ea.

E o ciorba misterioasa: nu e potroaca desi are multa sare, nu e iute, desi a inecat toata ciusca din 2 Mai si Limanu.

E atat de gustoasa incat Laurentiu a curatat deja toate digurile euxine de midii si acum familia importa scoici din Japonia, la barter cu casete vechi, trase la „Cantarea Romaniei“ si reorchestrate de mai multi baieti de cartier rau famat din Beresti-Galati, provocatori si avangardisti.

Afla ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO