Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă

Ingredientele necesare pentru ciuperci cu piept de porc şi mămăligă

30 Septembrie 2015, 05:47


4 porţii - 35 minute

- 800g ciuperci proaspete
- 250g piept de porc afumat
- 1 ceapă mare
- 1 căţel de usturoi

- 1 leg. pătrunjel
- 3 linguri ulei
- 50g parmezan
- 200g mălai
- ± sare, piper

Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, apoi căliţi-le într-o tigaie mai mare, în ulei. După 2-3 minute adăugaţi pieptul de porc tăiat fideluţă şi lăsaţi să se Înăbuşe la foc potrivit 2-3 minute.

Puneţi apoi ciupercile, potriviţi de sare şi piper, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi la foc mic, 45-50 de minute.

La final puneţi jumătate din legătură de pătrunjel tocat mărunt şi mai lăsaţi la foc mic 2 minute. Separat, din mălai, 750ml apă şi 1 linguriţă rasă sare faceţi o mămăligă mai moale şi împărţiţi-o în 4 farfurii.

Peste mămăliga fierbinte puneţi ciupercile, presăraţi pătrunjelul rămas, tocat mărunt, şi serviţi preparatul cald.

Sursa: monitorulsv.ro

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea