Ascultă Radio Antena Satelor Live

Colțunași (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Cu brânză ori cu carne ori cu orice, în formă de triunghi, (colț) unasii sunt niște plăcințele fragezele, fierte și stropite cu unt. Mâncare de sat, norișori pufoși spectaculos de protei(ni)ci-căci trec, că multe alte paste, în funcție de umpluturi, de la antreuri la desert cu dezinvoltura cea mai demagogică-coltunasii țin o masă întreagă, de la început până la sfârșit, cu condiția să fie destui.

07 Februarie 2017, 12:33


Sunt atat de buni, incat pierzi sirul si niciodata nu mananci prea mult: mananci tot!

Olaghina se face din taraie de grau, coaja de pane arsa, apa, 2 lamai, lasand-o sa fermenteze intr-o casa - camera - calda, ori pe cuptor. Dupa ce a fermentat se strecura si se bea vara, ca bautura racoritoare (Lupescu)

Ingrediente

Aluat:
6 oua
faina cata primeste - dar aluatul sa ramana moale

Umpluturi:

1. Branza de vaci, telemea ori cas framantat, frecate
cu ou, chimen, anason

2. Carne de vitel, tocata, rumenita cu ceapa, stransa
cu ou, ceva sare

3. Ciuperci, scazute, cu ou, putina ceapa si un catel
de usturoi

4. Magiun

5. Cartofi fierti frecati cu unt, oua, ceapa calita

6. Fructe, zahar, vanilie

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO