Ascultă Radio Antena Satelor Live

Colțunași (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Cu brânză ori cu carne ori cu orice, în formă de triunghi, (colț) unasii sunt niște plăcințele fragezele, fierte și stropite cu unt. Mâncare de sat, norișori pufoși spectaculos de protei(ni)ci-căci trec, că multe alte paste, în funcție de umpluturi, de la antreuri la desert cu dezinvoltura cea mai demagogică-coltunasii țin o masă întreagă, de la început până la sfârșit, cu condiția să fie destui.

07 Februarie 2017, 12:33


Sunt atat de buni, incat pierzi sirul si niciodata nu mananci prea mult: mananci tot!

Olaghina se face din taraie de grau, coaja de pane arsa, apa, 2 lamai, lasand-o sa fermenteze intr-o casa - camera - calda, ori pe cuptor. Dupa ce a fermentat se strecura si se bea vara, ca bautura racoritoare (Lupescu)

Ingrediente

Aluat:
6 oua
faina cata primeste - dar aluatul sa ramana moale

Umpluturi:

1. Branza de vaci, telemea ori cas framantat, frecate
cu ou, chimen, anason

2. Carne de vitel, tocata, rumenita cu ceapa, stransa
cu ou, ceva sare

3. Ciuperci, scazute, cu ou, putina ceapa si un catel
de usturoi

4. Magiun

5. Cartofi fierti frecati cu unt, oua, ceapa calita

6. Fructe, zahar, vanilie

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Gastronomie 24 Iunie 2023, 23:21

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală

Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Gastronomie 24 Iunie 2023, 22:28

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei

V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
Gastronomie 22 Iunie 2023, 22:37

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...

Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
"Saraigli" ca-n insula Thassos
Gastronomie 16 Iunie 2023, 23:35

"Saraigli" ca-n insula Thassos

“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...

"Saraigli" ca-n insula Thassos
Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Gastronomie 15 Iunie 2023, 22:07

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Gastronomie 14 Iunie 2023, 23:39

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol

Nu de puţine ori, istoria gastronomică e legată, sensibil, de istoria cea mare a omenirii. Iată, de pildă, prăjitura Malakoff...

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol