Ascultă Radio Antena Satelor Live

Colțunași (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Cu brânză ori cu carne ori cu orice, în formă de triunghi, (colț) unasii sunt niște plăcințele fragezele, fierte și stropite cu unt. Mâncare de sat, norișori pufoși spectaculos de protei(ni)ci-căci trec, că multe alte paste, în funcție de umpluturi, de la antreuri la desert cu dezinvoltura cea mai demagogică-coltunasii țin o masă întreagă, de la început până la sfârșit, cu condiția să fie destui.

07 Februarie 2017, 12:33


Sunt atat de buni, incat pierzi sirul si niciodata nu mananci prea mult: mananci tot!

Olaghina se face din taraie de grau, coaja de pane arsa, apa, 2 lamai, lasand-o sa fermenteze intr-o casa - camera - calda, ori pe cuptor. Dupa ce a fermentat se strecura si se bea vara, ca bautura racoritoare (Lupescu)

Ingrediente

Aluat:
6 oua
faina cata primeste - dar aluatul sa ramana moale

Umpluturi:

1. Branza de vaci, telemea ori cas framantat, frecate
cu ou, chimen, anason

2. Carne de vitel, tocata, rumenita cu ceapa, stransa
cu ou, ceva sare

3. Ciuperci, scazute, cu ou, putina ceapa si un catel
de usturoi

4. Magiun

5. Cartofi fierti frecati cu unt, oua, ceapa calita

6. Fructe, zahar, vanilie

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina