Ascultă Radio Antena Satelor Live

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9 şi 10 noiembrie, iar organizatorii au invitat la acest eveniment mai mulţi maeştri bucătari apreciaţi atât în ţară, cât şi peste hotare.

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

02 Noiembrie 2023, 15:55

Printre aceştia se numără Veres Istvan din Târgu Secuiesc, deţinătorul unei stele Michelin.
'Călătoria sa gastronomică a început în copilărie, în bucătăria bunicii sale şi a continuat în restaurantul părinţilor săi, încheindu-se la renumita şcoală de gătit Ferrandi din Franţa. Cunoştinţele pe care le-a dobândit acolo au fost puse în valoare în multe restaurante prestigioase cu stele Michelin, culminând cu propria sa stea Michelin la Budapesta în 2019. După aceea, dornic de o nouă provocare, s-a înscris la faimosul concurs Bocuse d'Or, cel mai prestigios concurs de bucătari din lume, unde a reprezentat Ungaria', se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.
Organizatorii conferinţei au precizat că îşi propun să pună un accent mai mare pe 'cunoaşterea bucătarilor ca oameni, ca eroi adesea invizibili ai restaurantelor'.
Conferinţa se adresează, în principal, antreprenorilor şi furnizorilor de servicii din domeniul turismului din regiune, respectiv proprietarilor unităţilor de cazare, managerilor de restaurante, agenţiilor de turism şi altor furnizori de servicii, dar şi organizaţiilor de turism locale şi regionale, instituţiilor de învăţământ şi tuturor celor interesaţi să înceapă o afacere în industria turismului.
Reuniunea va oferi celor prezenţi o imagine de ansamblu asupra situaţiei turismului regional şi viitorului acestuia, precum şi posibilitatea de a se pune la curent cu cele mai recente tendinţe, tehnologii şi inovaţii.
La eveniment vor fi prezenţi diverşi specialişti în domeniu din România şi Ungaria, care vor vorbi, printre altele, despre trendurile din domeniul balnear, cultura vinului, digitalizare, artă fotografică şi despre marketing turistic.
Conferinţa este organizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita şi Asociaţia Visit Mureş, iar cei care doresc să participe se pot înscrie până pe 4 noiembrie pe site-ul www.konferencia.ro.

AGERPRES

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Gastronomie 24 Iunie 2023, 23:21

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală

Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Gastronomie 24 Iunie 2023, 22:28

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei

V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
Gastronomie 22 Iunie 2023, 22:37

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...

Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
"Saraigli" ca-n insula Thassos
Gastronomie 16 Iunie 2023, 23:35

"Saraigli" ca-n insula Thassos

“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...

"Saraigli" ca-n insula Thassos
Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Gastronomie 15 Iunie 2023, 22:07

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Gastronomie 14 Iunie 2023, 23:39

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol

Nu de puţine ori, istoria gastronomică e legată, sensibil, de istoria cea mare a omenirii. Iată, de pildă, prăjitura Malakoff...

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol