Ascultă Radio Antena Satelor Live

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9 şi 10 noiembrie, iar organizatorii au invitat la acest eveniment mai mulţi maeştri bucătari apreciaţi atât în ţară, cât şi peste hotare.

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

02 Noiembrie 2023, 15:55

Printre aceştia se numără Veres Istvan din Târgu Secuiesc, deţinătorul unei stele Michelin.
'Călătoria sa gastronomică a început în copilărie, în bucătăria bunicii sale şi a continuat în restaurantul părinţilor săi, încheindu-se la renumita şcoală de gătit Ferrandi din Franţa. Cunoştinţele pe care le-a dobândit acolo au fost puse în valoare în multe restaurante prestigioase cu stele Michelin, culminând cu propria sa stea Michelin la Budapesta în 2019. După aceea, dornic de o nouă provocare, s-a înscris la faimosul concurs Bocuse d'Or, cel mai prestigios concurs de bucătari din lume, unde a reprezentat Ungaria', se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.
Organizatorii conferinţei au precizat că îşi propun să pună un accent mai mare pe 'cunoaşterea bucătarilor ca oameni, ca eroi adesea invizibili ai restaurantelor'.
Conferinţa se adresează, în principal, antreprenorilor şi furnizorilor de servicii din domeniul turismului din regiune, respectiv proprietarilor unităţilor de cazare, managerilor de restaurante, agenţiilor de turism şi altor furnizori de servicii, dar şi organizaţiilor de turism locale şi regionale, instituţiilor de învăţământ şi tuturor celor interesaţi să înceapă o afacere în industria turismului.
Reuniunea va oferi celor prezenţi o imagine de ansamblu asupra situaţiei turismului regional şi viitorului acestuia, precum şi posibilitatea de a se pune la curent cu cele mai recente tendinţe, tehnologii şi inovaţii.
La eveniment vor fi prezenţi diverşi specialişti în domeniu din România şi Ungaria, care vor vorbi, printre altele, despre trendurile din domeniul balnear, cultura vinului, digitalizare, artă fotografică şi despre marketing turistic.
Conferinţa este organizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita şi Asociaţia Visit Mureş, iar cei care doresc să participe se pot înscrie până pe 4 noiembrie pe site-ul www.konferencia.ro.

AGERPRES

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi
Gastronomie 10 Iunie 2024, 10:03

Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi

Carot cake, lime pavlova, chipsuri de mămăligă cu sos birria, cozonac red şi prăjitura fantezie, frigărui de creveţi cu sos...

Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi
Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie