Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum să pregătești ghimbir confiat

Este un pic cam lung dar foarte usor Iar acest ghimbir confiat va fi cu siguranta mai bun decat cel pe care il cumperi din magazin. Și mai economic.

Cum să pregătești ghimbir confiat

31 Ianuarie 2023, 13:20

Reteta de ghimbir confiat
Luați aproximativ 250 g de rădăcini de ghimbir, și curățați-le cu un cuțit, având grijă să îndepărtați pielea de peste tot.
Apoi tăiați-le în cuburi.
Puneți-le într-o cratiță și lăsați-le la macerat timp de 1 oră.
Scurgeți apa și fierbeți ghimbirul tăiat cubulețe, începând cu apă rece, 5-6 minute.
Scurgeți și repetați aceeași operațiune. Dacă vrei ghimbir picant, oprește-l, altfel reîncepe o dată sau de două ori dacă îl preferi mai blând.
Se adauga apoi 400 g zahar tos si se toarna 25 cl apa. Fierbe acest sirop și scufundă-ți ghimbirul tăiat cubulețe în el.
Gatiti usor, amestecand ocazional, timp de 30 pana la 40 de minute.
Lasă-ți ghimbirul tăiat cubulețe să se răcească în acest sirop.
Apoi scurgeți-le și depozitați-le într-un recipient.
Îți vei zdrobi ghimbirul confiat în delicii, dar îl poți folosi și în mâncăruri dulci și sărate, îl poți adăuga la o salată de legume sau fructe.

Păstrează această rețetă: îți va veni la îndemână când nu știi ce să faci cu ghimbirul pe care l-ai plantat ieri!

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local