Ascultă Radio Antena Satelor Live

Festivalul sarmalelor de la Praid

Este o sărbătoare culinară, devenită tradițională, care anul acesta se va desfășura în perioda 21-23 septembrie. Potrivit primarului Bokor Sandor, vineri, prima zi a festivalului de la Praid, va fi dedicată copiilor, care vor avea propriul lor concurs de preparat sarmale.

12 Septembrie 2018, 07:27

Sâmbătă este concursul propriu zis, iar primarul a precizat că până la această oră sunt înscriși 16 participanți din țară Și străinătate, dar e sigur că numărul lor va crește pentru că data limită de înscriere este 19 septembrie.

"Ziua de vineri este consacrată copiilor și ei stau la pregătit şi la oferit sarmale. Va fi o alergare pe o distanță de 2 kilometri, cu participare de 500-600 de copii, iar sâmbătă, după deșteptarea pe acordurile muzicii de fanfară, va fi parada de deschidere. Se vor păstra premieri pentru diferite dimensiuni de sarmale, gusturi, aspecte diferite, dar vor fi multe surprize. Iar duminică este, printre altele, a 40-a ediție a Festivalului de fanfare 'Răsună bradul'", a detaliat edilul.

Radio Tg. Mureș, care este partener media al evenimentului, va participa la concursul de gătit sarmale, cu un stand propriu. În cadrul evenimentului vor mai avea loc spectacole folclorice, demonstrații militare de ev mediu, concerte ale mai multor trupe de rock și pop din țară, iar duminică seara festivalul se va încheia cu un foc de artificii.

RADOR

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local