Ascultă Radio Antena Satelor Live

Friptură de vită cu rozmarin şi rădăcinoase

Timp de preparare 40 de minute

05 Noiembrie 2015, 06:03

Ingrediente

Două linguri chives (verdeaţă asemănătoare cu ceapă verde) tocate, două linguriţe de oţet de vin, două linguri hrean ras, 80 g iaurt grecesc, o linguriţă sare, o linguriţă piper, trei-patru linguri ulei de măsline, 450 g carne de vită fragedă (muşchiuleţ), o linguriţă usturoi tocat mărunt, 250 g morcovi curăţaţi şi feliaţi pe diagonală, patru linguriţe rozmarin proaspăt tocat, 450 g cartofi curăţaţi şi feliaţi, 350 g păstarnac curăţat şi feliat pe diagonală

1. Se încinge cuptorul. Într-un bol se amestecă păstarnacul, cartofii şi morcovii cu trei linguriţe de rozmarin, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper, o lingură apă şi două linguri ulei.

2. Se unge carnea de vită cu o lingura ulei de măsline şi usturoi şi se condimentează cu restul de rozmarin, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper. Se aşează carnea într-o tavă de copt unsă cu ulei, se împrăştie legumele în jurul ei şi se pune la copt.

Se verifică din 10 în 10 minute până când se pătrunde (aprox 30 de minute).

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro

Hribii – comoara pădurilor românești
Gastronomie 20 August 2025, 11:45

Hribii – comoara pădurilor românești

Hribii, numiți și „pitarcă” sau „mânătarcă”, ocupă un loc de cinste în gastronomia românească și în tradițiile de toamnă.

Hribii – comoara pădurilor românești
10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Gastronomie 18 Iulie 2025, 12:18

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative

În gastronomia românească, plantele sălbatice au fost folosite de secole, mai ales în bucătăria tradițională rurală, unde...

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud