Ascultă Radio Antena Satelor Live

Friptură de vită cu rozmarin şi rădăcinoase

Timp de preparare 40 de minute

05 Noiembrie 2015, 06:03

Ingrediente

Două linguri chives (verdeaţă asemănătoare cu ceapă verde) tocate, două linguriţe de oţet de vin, două linguri hrean ras, 80 g iaurt grecesc, o linguriţă sare, o linguriţă piper, trei-patru linguri ulei de măsline, 450 g carne de vită fragedă (muşchiuleţ), o linguriţă usturoi tocat mărunt, 250 g morcovi curăţaţi şi feliaţi pe diagonală, patru linguriţe rozmarin proaspăt tocat, 450 g cartofi curăţaţi şi feliaţi, 350 g păstarnac curăţat şi feliat pe diagonală

1. Se încinge cuptorul. Într-un bol se amestecă păstarnacul, cartofii şi morcovii cu trei linguriţe de rozmarin, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper, o lingură apă şi două linguri ulei.

2. Se unge carnea de vită cu o lingura ulei de măsline şi usturoi şi se condimentează cu restul de rozmarin, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper. Se aşează carnea într-o tavă de copt unsă cu ulei, se împrăştie legumele în jurul ei şi se pune la copt.

Se verifică din 10 în 10 minute până când se pătrunde (aprox 30 de minute).

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism