Ascultă Radio Antena Satelor Live

Fursecuri cu lămâie, afine şi mai ales cuişoare

Cuişoarele! Nu le-am folosit până acum şi rău am făcut. Te scapă de durerile de dinţi, dar nu şi de dentist, pot preveni gripa, împrospătează respiraţia, îmbunătăţesc digestia, combat stresul (n-am înţeles prea bine cum), miros frumos! Hai să le punem, deci, într-un desert.

21 August 2017, 12:52

Am cernut 140 de grame de făină şi jumătate de plic de praf de copt şi am adăugat o jumătate de linguriţă de praf de cuişoare (am măcinat bine cuişoarele în râşniţa de cafea).

Separat, am bătut două ouă, pe care le-am amestecat cu 60 ml de ulei, 200 grame de zahăr brun (8 linguri), am adăugat coaja rasă de la o lămâie şi jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie.

Am amestecat ingredientele umede cu cele uscate şi am format o minge de aluat pe care am lăsat-o câteva ore la frigider.

Am format biluţe mici de aluat pe care le-am tăvălit bine în zahăr pudră şi le-am aşezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. De fapt, pentru aceste cantităţi vor ieşi două tăvi de fursecuri. Am dat la copt la foc mediu timp de aproximativ 10 minute. Cu puţin timp înainte de a le scoate din cuptor definitiv, am tras tava afară, am făcut câteva gropiţe cu degetarul în aluat şi am aşezat câteva bobiţe de afine peste fiecare fursesc, apoi am mai dat la copt pentru încă maxim 1 minut sau 2.

Au ieşit atât de bune, încât abia aştept să mai inventez şi alte combinaţii de arome şi ingrediente.

Sursa: RADOR.RO

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local