Ascultă Radio Antena Satelor Live

Fursecuri cu lămâie, afine şi mai ales cuişoare

Cuişoarele! Nu le-am folosit până acum şi rău am făcut. Te scapă de durerile de dinţi, dar nu şi de dentist, pot preveni gripa, împrospătează respiraţia, îmbunătăţesc digestia, combat stresul (n-am înţeles prea bine cum), miros frumos! Hai să le punem, deci, într-un desert.

21 August 2017, 12:52

Am cernut 140 de grame de făină şi jumătate de plic de praf de copt şi am adăugat o jumătate de linguriţă de praf de cuişoare (am măcinat bine cuişoarele în râşniţa de cafea).

Separat, am bătut două ouă, pe care le-am amestecat cu 60 ml de ulei, 200 grame de zahăr brun (8 linguri), am adăugat coaja rasă de la o lămâie şi jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie.

Am amestecat ingredientele umede cu cele uscate şi am format o minge de aluat pe care am lăsat-o câteva ore la frigider.

Am format biluţe mici de aluat pe care le-am tăvălit bine în zahăr pudră şi le-am aşezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. De fapt, pentru aceste cantităţi vor ieşi două tăvi de fursecuri. Am dat la copt la foc mediu timp de aproximativ 10 minute. Cu puţin timp înainte de a le scoate din cuptor definitiv, am tras tava afară, am făcut câteva gropiţe cu degetarul în aluat şi am aşezat câteva bobiţe de afine peste fiecare fursesc, apoi am mai dat la copt pentru încă maxim 1 minut sau 2.

Au ieşit atât de bune, încât abia aştept să mai inventez şi alte combinaţii de arome şi ingrediente.

Sursa: RADOR.RO

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO