Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gnocchi la cuptor cu bacon şi sos de roşii

Timp de preparare: 30 de minute

27 Noiembrie 2015, 06:27

Ingrediente: 1 pachet 700 gr gnocchi proaspeţi, 1 cutie roşii mărunţite, 150 gr bacon, 3 caţei usturoi, 200 gr mozzarella, oregano, busuioc, sare, piper.

1. Punem o oală cu apă şi o linguriţă de sare la fiert şi fierbem gnocchi până se ridică la suprafaţă. Între timp, într-o tigaie prăjim baconul tăiat cubuleţe până devine uşor crocant, apoi îl lăsăm la o parte.

2. În tigaia unde am prăjit baconul a rămas grăsimea scursă, avem nevoie doar de o lingură, excesul îl îndepărtăm. Apoi călim usturoiul ras în tigaie şi adăugăm roşiile din cutie şi condimentele.

3. Luăm o tavă pe care o putem da la cuptor şi punem în ea gnocchi, turnăm sosul roşu, punem mozzarella şi apoi presărăm baconul. Dăm la cuptor până se topeşte mozzarella (cam 10 minute). Când e gata se presară busuioc proaspăt şi se serveşte cald spre fierbinte!

Sursa: monitorulbt.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras