Ascultă Radio Antena Satelor Live

Miel cu cartofi la cuptor (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Reteta de miel cu cartofi la cuptor, dupa Radu Anton Roman, este un deliciu culinar care promite sa impresioneze pe oricine il va gusta.

10 Mai 2017, 11:36


Sub numele asta de cantina - sarbatorind neutru „Unu mai e sarbatoare pentru clasa muncitoare“, ziua lui nea Costica de la garaj, dar si Pastile cadrelor TESA - administrativ - se ascunde un fel de ciulama mai subtire plus o nimica toata, cativa cartofi, ceva miel, o farama de cascaval, pesmet, zahar, rosii, menta si restul universului (culinar!).

De la Constanta la Dunare, de-a dreapta si de-a stanga soselei sau invers - e regatul Murfatlar-Medgidia-Cernavoda, denumit si Cabernet Sauvignon. Vin absolut, Cabernet Sauvignon-ul domina generos si autoritar intreaga gama de „rosii“ a Dobrogei, aliind eleganta si puterea. Profesorul Cotea il califica (in finala mare!): „vinul care intregeste si imbogateste Murfatlarul, ca nicaieri in alta podgorie din tara sau chiar din lume“.

Buchetul sau de old-boy (e pacat sa-l scoateti in lume crud, e inutil sa incercati sa-l iubiti de tanar: va fi stangaci, n-o sa va poata raspunde cum se cuvine nici unei mangaieri, nici unui avans) e complex si penetrant, amestecand un savuros parfum de strugure copt cu finetea experimentata a fructelor uscate, a violetelor ofilite, si chiar a lemnului ars.

Raze facute parca din caramida se desprind din rosul sau dens, aproape albastrui. Dar ceea ce-l distinge si-l face suveran e catifelarea voluptuoasa, neverosimila, unica, delicatetea sanatoasa si profunda.

Nu faceti greseala sa nu aduceti langa mielul dobrogean acest vin (veti realiza dimensiunile pierderii de abia atunci cand ii veti fi descoperit maretia si valoarea).

Miel cu cartofi la cuptor (Reteta lui Radu Anton Roman) Ingrediente

1 kg carne de miel
1 pahar faina
3 linguri unt
1 ceasca lapte
1 felioara de cascaval
100 g pasta de rosii
1 lingura pesmet
1 kg cartofi
1 pahar ulei
1 lingură zahăr
2 ouă
100 g supă de oase
piper, sare, menta

Afla modul de preparere Miel cu cartofi la cuptor (Reteta lui Radu Anton Roman)

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Gastronomie 24 Iunie 2023, 23:21

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală

Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Gastronomie 24 Iunie 2023, 22:28

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei

V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
Gastronomie 22 Iunie 2023, 22:37

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...

Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
"Saraigli" ca-n insula Thassos
Gastronomie 16 Iunie 2023, 23:35

"Saraigli" ca-n insula Thassos

“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...

"Saraigli" ca-n insula Thassos
Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Gastronomie 15 Iunie 2023, 22:07

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Gastronomie 14 Iunie 2023, 23:39

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol

Nu de puţine ori, istoria gastronomică e legată, sensibil, de istoria cea mare a omenirii. Iată, de pildă, prăjitura Malakoff...

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar
Gastronomie 04 Iunie 2023, 23:43

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar

În veacul al X-lea, călătorul arab Fadlana consemna în notele sale de călătorie că bulgarii aveau pe masa lor tot felul de...

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar
Despre bucătăria medievală germană
Gastronomie 03 Iunie 2023, 23:46

Despre bucătăria medievală germană

Mi-au atras atenţia nu demult două cărţi de bucate, publicate în condiţii grafice excelente, cu inserturi de imagini pe...

Despre bucătăria medievală germană