Ascultă Radio Antena Satelor Live

Plăcintă cu urdă și mărar (rețeta lui Radu Anton Roman)

Dacă te-ai hotărât să faci o plăcintă, trebuie neapărat să alegi rețeta lui Radu Anton Roman, cu umplutură de urdă și mărar, un aperitiv care te va surprinde cu siguranță într-un mod plăcut.

26 Mai 2017, 11:12


Definind oportunismul, urda si mararul trec oricand, instantaneu, fara vreo umbra de indoiala sau de ezitare stanjenita, din inceputul neastamparat, flamand si grabit al mesei la clipele de desfatare si implinire de la sfarsit (si invers).

Ce lipsa de caracter, sa poti deveni, fulgerator, fraged aperitiv sau, din contra, suculent si (ohoho, cat de !) subtil desert, in schimbul unor (era sa scriu amarate) jalnice bucatele de zahar.

Ingrediente Plăcintă cu urdă și mărar (rețeta lui Radu Anton Roman)

urda, destula, o strachina mare
faina, cata urda, ba chiar ceva mai multa
marar, 3-5 legaturi, sa fie
zahar puneti sau nu puneti (daca puneti, va trebuie 1 pahar plin si inca ceva zahar pudra
1 ulcica cu lapte
2 linguri de drojdie de bere
6 oua 1 cescuta de ulei
2-3 prafuri de sare
(mofturi orasenesti: zahar vanilinat, scortisoara)

Afla modul de preparare al acestei retete pe Bucataria lui Radu

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina