Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prăjitură cu cremă de vanilie și nucă de cocos

Prăjitură cu cremă de vanilie și nucă de cocos este o rețetă rapidă, ușoară și delicioasă. O puteți pregăti oricând familia dvs dorește un desert rapid, sănătos și delicios.

30 Septembrie 2015, 03:35


Este o prajitura asemanatoare cu negresa, dar este mai rapida si destul de delicioasa.

Ingrediente

50 g de zahar
1 ou
100 ml lapte
125 g unt (de preferinta, nu congelat)
270 g de biscuiti populari
80 g de nuca de cocos
60 g migdale

Ingrediente pentru crema

2 linguri de amidon (la gust)
50 g unt
4 linguri de lapte
1 plic vanilie
200 g zahar pudra

Ingrediente pentru glazura

150 de grame de ciocolata (cu lapte, neagra sau alba)
nuca de cocos pentru decor

Metoda de preparare prajitura cu nuca de cocos

Puneti biscuitii intr-un procesor de alimente si pisati fin. Adaugati toate celelalte produse pe baza si se amesteca pana obtineti un amestec omogen. Imprastiati aluatul intr-o tigaie medie. Se lasa in frigider timp de 1 ora, pentru a inchega.

Intr-un vas se adauga praful de amidon si crema de vanilie, dupa care se amesteca. Treptat, alternativ, se adauga zahar pudra si lapte. Cand crema devine neteda se aplica pe substrat. Tava este reintrodusa in frigider timp de 1 ora.

Ciocolata se topeste intr-o baie de apa. Dupa ce s-a racit usor, raspandit peste crema. Prajitura se presara cu nuca de cocos. Lasati-o intr-un loc racoros, pana cand ciocolata este tare. Se taie in patrate.

Sursa: bewoman.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras