Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prăjitură cu prune și bezea

O bunătate de prăjitură! Blatul fraged plus prunele dulci-acrișoare și bezeaua crocantă la exterior și pufoasă în interior… o nebunie.

24 Septembrie 2015, 06:45

250 grame făină

jumătate de plic de praf de copt

4 gălbenușuri

150 grame unt

Bezeaua

150 grame zahăr

4 albușuri

Plus 500 grame de prune

Făina și praful de copt se cern prin sită, ca să nu rămână cocoloașe. Untul se freacă separat cu zahărul și se amestecă cu gălbenușurile, apoi se toarnă compoziția peste făină. Se amestecă cu mâna până când se obține un aluat elastic, care nu se lipește.

Aluatul se întinde într-o tavă unsă cu unt și dată cu făină-se presează bine cu degetele sau cu ajutorul unui sucitor, ca să acopere toată tava. Se dă la cuptor la foc mediu.

Intre timp se scot sâmburii prunelor și se desfac prunele în jumătăți,

Bezeaua se prepară astfel: albușurile se bat spumă tare, apoi se adaugă cele 150 g de zahăr și se mai bate amestecul bine cu mixerul până se dizolvă zahărul și crema devine consistentă și lucioasă.

Când aluatul este aproape copt, se pun jumătățile de prună deasupra și se toarnă crema de bezea. Se lasă la foc mic încă maxim 5 minute, apoi se stinge focul și se lasă prăjitura în cuptor până când bezeaua devine crocantă deasupra.

Daniela Sîrbu

Sursa: rador.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras