Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prăjitură cu zmeură, înghețată și fagure de albine

Un desert dulce, ușor de realizat, plin cu zmeură, înghețată și fagure de albine, perfect pentru a te răcori și a-ți îndulci orice zi de vară.

05 Iunie 2015, 10:10

Ingrediente

250 g biscuiți cu caramel, 85 g unt topit, 500 g înghețată de vanilie, 400 g zmeură, 150 g fagure de albine zdrobit, 150 ml smântână, 100 g zahăr brun, 75 g unt.

Pentru blat, pune biscuiții într-un robot de bucătărie și pulsează până când obții firimituri. Adaugă untul topit și amestecă până când se obține o compoziție omogenă.

Pune într-o tavă de tartă, apasă și întinde cu o lingură, inclusiv pe margini. Lasă la rece 30 de minute, până când prepari umplutura.

Scoate înghețata din congelator cu 20 de minute înainte să o folosești. Păstrează puțină zmeură pentru decor, iar cantitatea rămasă vărs-o într-un bol și zdobeste fructele cu o furculița. Când înghețata devine mai puțin tare, pune-o într-un alt recipient peste care adaugă zmeură și jumătate de fagure, pe care îl tai în bucățele mici.

Amestecă totul bine, dar ai grijă ca înghețata să nu fie complet topită.

Citește continuarea rețetei pe curademiere.ro.Citește continuarea rețetei pe curademiere.ro.

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO