Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețetă delicioasă: CARTOFI CARBONARA

Cei care iubesc pastele carbonara s-au îndrăgostit de rețeta asta.

30 Octombrie 2015, 05:20


E o varianta ideala pentru un pranz in familie sau o cina (la ore rezonabile, desigur). O mancare satioasă si nu foarte grea, pe care cu siguranta o vei repeta cu placere.

Timp de preparare: 15 min

Timp de gatire: 30 min

INGREDIENTE

-1kg cartofi

-150g carne de curcan

-1 ceapă mică

-300 ml smântână pentru gătit

-100 g de parmezan

-1 ou

-sare și piper

-pătrunjel tocat (opțional, pentru decorat)

-2-3 felii de bacon

-unt

PREPARARE

Cei care iubesc pastele carbonara s-au îndrăgostit de rețeta asta. E o variantă ideală pentru un prânz în familie sau o cină (la ore rezonabile, desigur). O mâncare sățioasă și nu foarte grea, pe care cu siguranță o vei repeta cu plăcere.
Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tavă cu unt.

Se pun cartofii la fiert în apă fierbinte cu sare, după cum dorești: curățați, tăiați rondele, cubulețe sau chiar întregi. Se las[ 10-15 minute la fiert, în funcție de grosime. ATENȚIE: nu trebuie să îi lași să se facă până la capăt.

Amestecă smântâna cu oul, parmezanul și asezonează cu sare și piper. Taie ceapa julien, pune-o la prăjit în unt și după ce devine ușor aurie și sticloasă pune curcanul tăiat cubulețe. Se lasă la călit puțin, cam până începe să se simtă aroma cărnii fripte de curcan. Separat, dacă vrei, pune la projit niște bacon tăiat mărunt.

Scurge cartofii de apă, taie-i dacă nu i-ai tăiat de la bun început. Pune-i în tavă, toarnă sosul și presară deasupra bucățile de curcan ușor fripte. Amestecă ușor toate ingredientele. Presară pătrunjel pe deasupra și dă la cuptor până se rumenește ușor – circa 30 de minute. După 15 minute, redu la jumătate focul.

S-au făcut când cartofii s-au pătruns.

Sursa: bewoman.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras