Ascultă Radio Antena Satelor Live

Secretele murdare ale lanțurilor de fast-food

Lanţurile de tip fast-food au intrat definitiv în viața noastră. Deși știm că mâncarea comercializată este nesănătoasă, tot suntem tentați să o gustăm. Puţine persoane cunosc adevărul despre modul în care sunt pregătite produsele atât de gustoase.

20 Aprilie 2017, 09:51

În primul rând, carnea pentru prepararea burgerilor este supusă congelării înainte de a ajunge în restaurant. Mâncarea trebuie consumată rapid. Nu este o coincidență faptul că logo-urile și cutiile celor mai multe lanțuri de tip fast-food sunt în culorile roșu și galben.

S-a demonstrat că aceste culori creează o dorință subconștientă de a mânca. Personalul este instruit să nu folosească niciodată cuvântul „nu” în comunicarea cu clienții.

Băutura în pahar mare este de fapt băutură medie. Cantitatea de lichid este de multe ori aceeași, doar că pur și simplu se adaugă mai multă gheață, în scopul de a mări volumul total, scrie aktualno.com .

Salatele consumate în acest tip de restaurante nu sunt sănătoase. Cauza este faptul că legumele sunt tratate cu aditivi E1520, pentru a arăta proaspete mai mult timp. Ouăle nu sunt tocmai ouă.

Anumite sandwich-uri în care se pretinde că există ouă conţin de fapt un amestec de ou cu conservanți. Alimentele au un termen de valabilitate destul de scurt. După aproximativ 20 de minute, burgerii spre exemplu nu mai sunt în cea mai bună stare pentru a fi consumaţi.

Sursa: rador.ro

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO