Ascultă Radio Antena Satelor Live

Secretele murdare ale lanțurilor de fast-food

Lanţurile de tip fast-food au intrat definitiv în viața noastră. Deși știm că mâncarea comercializată este nesănătoasă, tot suntem tentați să o gustăm. Puţine persoane cunosc adevărul despre modul în care sunt pregătite produsele atât de gustoase.

20 Aprilie 2017, 09:51

În primul rând, carnea pentru prepararea burgerilor este supusă congelării înainte de a ajunge în restaurant. Mâncarea trebuie consumată rapid. Nu este o coincidență faptul că logo-urile și cutiile celor mai multe lanțuri de tip fast-food sunt în culorile roșu și galben.

S-a demonstrat că aceste culori creează o dorință subconștientă de a mânca. Personalul este instruit să nu folosească niciodată cuvântul „nu” în comunicarea cu clienții.

Băutura în pahar mare este de fapt băutură medie. Cantitatea de lichid este de multe ori aceeași, doar că pur și simplu se adaugă mai multă gheață, în scopul de a mări volumul total, scrie aktualno.com .

Salatele consumate în acest tip de restaurante nu sunt sănătoase. Cauza este faptul că legumele sunt tratate cu aditivi E1520, pentru a arăta proaspete mai mult timp. Ouăle nu sunt tocmai ouă.

Anumite sandwich-uri în care se pretinde că există ouă conţin de fapt un amestec de ou cu conservanți. Alimentele au un termen de valabilitate destul de scurt. După aproximativ 20 de minute, burgerii spre exemplu nu mai sunt în cea mai bună stare pentru a fi consumaţi.

Sursa: rador.ro

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina