Ascultă Radio Antena Satelor Live

Secretele murdare ale lanțurilor de fast-food

Lanţurile de tip fast-food au intrat definitiv în viața noastră. Deși știm că mâncarea comercializată este nesănătoasă, tot suntem tentați să o gustăm. Puţine persoane cunosc adevărul despre modul în care sunt pregătite produsele atât de gustoase.

20 Aprilie 2017, 09:51

În primul rând, carnea pentru prepararea burgerilor este supusă congelării înainte de a ajunge în restaurant. Mâncarea trebuie consumată rapid. Nu este o coincidență faptul că logo-urile și cutiile celor mai multe lanțuri de tip fast-food sunt în culorile roșu și galben.

S-a demonstrat că aceste culori creează o dorință subconștientă de a mânca. Personalul este instruit să nu folosească niciodată cuvântul „nu” în comunicarea cu clienții.

Băutura în pahar mare este de fapt băutură medie. Cantitatea de lichid este de multe ori aceeași, doar că pur și simplu se adaugă mai multă gheață, în scopul de a mări volumul total, scrie aktualno.com .

Salatele consumate în acest tip de restaurante nu sunt sănătoase. Cauza este faptul că legumele sunt tratate cu aditivi E1520, pentru a arăta proaspete mai mult timp. Ouăle nu sunt tocmai ouă.

Anumite sandwich-uri în care se pretinde că există ouă conţin de fapt un amestec de ou cu conservanți. Alimentele au un termen de valabilitate destul de scurt. După aproximativ 20 de minute, burgerii spre exemplu nu mai sunt în cea mai bună stare pentru a fi consumaţi.

Sursa: rador.ro

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Gastronomie 24 Iunie 2023, 23:21

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală

Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Gastronomie 24 Iunie 2023, 22:28

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei

V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
Gastronomie 22 Iunie 2023, 22:37

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...

Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
"Saraigli" ca-n insula Thassos
Gastronomie 16 Iunie 2023, 23:35

"Saraigli" ca-n insula Thassos

“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...

"Saraigli" ca-n insula Thassos
Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Gastronomie 15 Iunie 2023, 22:07

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Gastronomie 14 Iunie 2023, 23:39

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol

Nu de puţine ori, istoria gastronomică e legată, sensibil, de istoria cea mare a omenirii. Iată, de pildă, prăjitura Malakoff...

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol