Ascultă Radio Antena Satelor Live

Supa de roșii cu zdrențe (rețetă pentru bolnavii de rinichi)

În dieta bolnavului de rinichi, se recomandă ca masa de prânz să înceapă cu o supă sau cu o ciorbă caldă, preparată în acea zi ori cel mult în seara precedentă (în general, nu sunt recomandate mâncărurile conservate sau gătite de pe o zi pe alta).

09 Iulie 2018, 13:59

În cazul supelor și ciorbelor, e bine să ținem cont de câteva aspecte: ingredientele trebuie să fie bine spălate sub jet de apă și nu în baie de apă, pentru a nu-și diminua din proprietăți și vitamine, se va prefera fierberea la foc mic, pe îndelete, iar sare se va pune foarte puțină sau mai bine deloc, preferându-se obținerea gustului din plantele aromatice folosite, ca pentru Supa de rosii cu zdrente.

Supa de rosii cu zdrente

Ingrediente: 300 g roșii, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, 1 frunză de țelină, 2 linguri de iaurt, o linguriță de zahăr, un ou, o lingură rasă de făină de grâu, pătrunjel verde, ½ ardei gas (de preferat, ardei roșu, se poate înlocui cu ardei kapia).

Mod de preparare: Rădăcinoasele se vor tăia mărunt și vor fi puse la fiert în apă rece (o cană și jumătate).

Roșiile se despielițează, se dau pe răzătoare sau se taie mărunt, după care se trec prin sită, astfel încât să se elimine posibilitatea ca semințele să treacă în supă. Astfel,.................

Află mai departe cum se pregătește Supa de rosii cu zdrente

foto: ZiarMedical.Ro

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO