Ascultă Radio Antena Satelor Live

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a anului Winelovers Grand 2024, în cadrul căreia vor fi disponibile pentru degustare alte aproximativ 100 de vinuri din cramele internaţionale, pe 6 aprilie, în sălile Hotelului Corinthia Budapest.

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Foto: pixabay

25 Martie 2024, 09:41

Winelovers Grand oferă o perspectivă amplă asupra lumii vinurilor şi în acest an: pe lângă vinuri albe mai uşoare, vinuri roze şi vinuri roşii fructate, vor fi, de asemenea, disponibile la standuri pentru degustare vinuri spumante realizate prin metode tradiţionale, vinuri roşii maturate în butoi, precum şi vinuri naturale dulci şi vinuri de desert Tokaj, au transmis organizatorii pentru Agenţia de Presă MTI. Potrivit comunicatului, în Sala Trifecta, cu cea mai mare selecţie, cei interesaţi pot întâlni vinificatori autohtoni pe lângă degustări, iar în Sala Vinurilor de Top şi Vinurilor Internaţionale pot testa vinurile aşezaţi la o masă separată.
Educaţia este obiectivul principal al organizatorilor în fiecare an, iar în acest sens partenerii lor vor fi Colegiul Vinului (Borkollégium) din Budapesta şi Wine & Spirit Education Trust (WSET) din Londra. Cei interesaţi pot participa astfel la sesiuni profesionale de degustare pop-up gratuite pe toată durata evenimentului. Organizatorii oferă şi în acest an 200 de bilete cu reducere pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani care doresc să participe la unul dintre cursurile gratuite de degustare de vinuri, precum şi alte 200 de bilete cu reducere pentru cei care lucrează în industria vinului. Cei mai dedicaţi pot afla despre mai multe subiecte "avansate" la cinci cursuri de master, cum ar fi: English sparkling - spumante în limba engleză; Riesling al lumii; Ecstasy of GOLD - Cum să câştigi o medalie de aur la un concurs internaţional de vinuri?; Napa Valley Cabernet Sauvignon, Vintage 2019; şi Vinul de desert din depozitul muzeal de vinuri, din perioada 1940 până în 1983, se mai arată în comunicat.

RADOR

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras