Ascultă Radio Antena Satelor Live

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a anului Winelovers Grand 2024, în cadrul căreia vor fi disponibile pentru degustare alte aproximativ 100 de vinuri din cramele internaţionale, pe 6 aprilie, în sălile Hotelului Corinthia Budapest.

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Foto: pixabay

25 Martie 2024, 09:41

Winelovers Grand oferă o perspectivă amplă asupra lumii vinurilor şi în acest an: pe lângă vinuri albe mai uşoare, vinuri roze şi vinuri roşii fructate, vor fi, de asemenea, disponibile la standuri pentru degustare vinuri spumante realizate prin metode tradiţionale, vinuri roşii maturate în butoi, precum şi vinuri naturale dulci şi vinuri de desert Tokaj, au transmis organizatorii pentru Agenţia de Presă MTI. Potrivit comunicatului, în Sala Trifecta, cu cea mai mare selecţie, cei interesaţi pot întâlni vinificatori autohtoni pe lângă degustări, iar în Sala Vinurilor de Top şi Vinurilor Internaţionale pot testa vinurile aşezaţi la o masă separată.
Educaţia este obiectivul principal al organizatorilor în fiecare an, iar în acest sens partenerii lor vor fi Colegiul Vinului (Borkollégium) din Budapesta şi Wine & Spirit Education Trust (WSET) din Londra. Cei interesaţi pot participa astfel la sesiuni profesionale de degustare pop-up gratuite pe toată durata evenimentului. Organizatorii oferă şi în acest an 200 de bilete cu reducere pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani care doresc să participe la unul dintre cursurile gratuite de degustare de vinuri, precum şi alte 200 de bilete cu reducere pentru cei care lucrează în industria vinului. Cei mai dedicaţi pot afla despre mai multe subiecte "avansate" la cinci cursuri de master, cum ar fi: English sparkling - spumante în limba engleză; Riesling al lumii; Ecstasy of GOLD - Cum să câştigi o medalie de aur la un concurs internaţional de vinuri?; Napa Valley Cabernet Sauvignon, Vintage 2019; şi Vinul de desert din depozitul muzeal de vinuri, din perioada 1940 până în 1983, se mai arată în comunicat.

RADOR

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?