Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Tăiței cu varză este o mâncare tradițional românească, de pe vremea bunicilor, simplă de realizat și extrem de gustoasă.

21 Iunie 2017, 09:59


Mie mi-a dat sa gust, prima data, taieteii astia fabulosi - nu uitati sa puneti destula paprica si piper, ca sa avem de ce pronunta cuvantul temperament - o duduca cu ambat, care, vazandu-se eclipsata intr-un cerc cu insi care aveau ba farmec, ba opera, ba pe-amandoua, a aruncat ultimul, amutitorul argument: „Daca vreti sa stiti, pe mine m-a futut o data directorul de la Ciresica si Dumitru Farcas de trei ori, na!“. Taieteii, insa, erau minunati.

Stiti cum e sa bei la Resita, dupa taietei cu varza, o sticla de bere neagra (din cea mai dulceaga), scoasa aburita si imbrobonata din frigiderul unde a stat toata noaptea?

La fel de bine ca la Vascau!

Ingrediente Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

500 g varza dulce (sau murata)
300 g taietei
2 linguri de untura
1 ceapa mare
1 lingurita rasa de paprica, piper destul, sare
1 lingurita de chimen pisat

MOD PREPARARE Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Ceapa se toaca, varza se taie fideluta

Se incinge untura, se caleste ceapa

Se adauga varza, chimen, boia, piper mult, sare putina, se lasa sa se caleasca, acoperit

Se pun taieteii la fiert, 10 minute, se scurg

Dupa ce varza s-a muiat, se adauga taieteii si se amesteca usor

Sursa: Bucataria lui Radu

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin