Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort cu banane, mac și lămâie

Dacă vrem să combinăm rețeta de banana bread, care a devenit foarte populară în ultima vreme, cu crema lemon curd plus alte inovații, putem obține un tort galben, galben de tot.

18 Noiembrie 2016, 08:13

Cu următoarele:

Prepararea blatului:

400 grame făină

1/2 plic praf de copt

250 grame zahăr

3 ouă

250 ml iaurt

3 banane

1 lămâie

2 linguri de mac măcinat

Făina se cerne împreună cu praful de copt. Macul se macină în râșnița de cafea. Separat se amestecă ingredientele umede: bananele zdrobite mărunt cu furculița, ouăle bătute, iaurtul, coaja rasă și zeama de la o lămâie.

Se adaugă zahărul și apoi se combină cu ingredientele uscate (făina și praful de copt) Va ieși o pastă asemănătoare cu aluatul de chec clasic, dar puțin mai moale, datorită bananelor.

Se toarnă într-o formă de tort bine unsă și se dă la cuptor până la trecerea faimosului test al scobitorii. Se lasă la răcit.

Prepararea cremei:

Același sistem ca și la plum curd, grapefruit curd sau orice altă chestie cu fructe plus „curd” în coadă:

4 lămâi, 4 ouă, 4 gălbenușuri, 200 grame de unt, 200 grame zahăr

Coaja rasă și sucul de la cele patru lămâi, plus zahărul, ouăle, gălbenușurile și 100 de grame de unt se amestecă la foc mic într-o cratiță până începe să dea totul în clocot, iar crema se îngroașă. Se stinge focul și se adaugă celelalte 100 grame de unt. Crema se lasă la răcit și deși pare destul de lichidă inițial, se va închega exact atât cât trebuie. După ce s-a răcit suficient, se mai lasă câteva ore la frigider.

Blatul se taie în două sau în trei și se însiropează feliile cu zeamă de lămâie (deci mai folosim o lămâie!), amestecată cu puțină apă fiartă și eventual o lingură de zahăr. Eu am tăiat blatul în două, dar cred că ar ieși mai moale și mai însiropat dacă ar fi tăiat în trei. Oricum, se unge fiecare felie cu cremă lemon curd și va rămâne destulă și pentru acoperit tortul în întregime. Se decorează cu felii de banane:)

Poftă bună!

SURSA: rador.ro

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina