Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi

Carot cake, lime pavlova, chipsuri de mămăligă cu sos birria, cozonac red şi prăjitura fantezie, frigărui de creveţi cu sos de guacamole, muchi de vită cu sos de trufe şi tartă de fructe cu trandafiri sunt câteva din produsele înscrise la Concursul Naţional Studenţesc TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ organizat de Universitatea de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USV), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Liga Studenţilor Agronomi şi Veterinari şi cu Asociaţia Studenţilor Veterinari din Iaşi.

Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi
Foto: pixabay

10 Iunie 2024, 10:03

Concursul are loc astăzi, 10 iunie, la USV Iaşi, în clădirea TPPA. Pe lângă studenţii de la USV Iaşi, la această ediţie a concursului vor mai participa tineri de la instituţii de învăţământ preuniversitar precum Colegiul "Virgil Madgearu" Iaşi, Colegiul Agricol şi Industrie Alimentară "Vasile Adamachi" Iaşi, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, Colegiul Tehnologic "Olga Sturdza" Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Paşcani şi Liceul Tehnologic Hârlău.
Concursul organizat de către USV Iaşi are ca principal scop educaţia culinară care susţine interesul crescut al studenţilor şi elevilor pentru arta gustului şi, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată într-o evoluţie în România.

RADOR

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune