Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi

Carot cake, lime pavlova, chipsuri de mămăligă cu sos birria, cozonac red şi prăjitura fantezie, frigărui de creveţi cu sos de guacamole, muchi de vită cu sos de trufe şi tartă de fructe cu trandafiri sunt câteva din produsele înscrise la Concursul Naţional Studenţesc TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ organizat de Universitatea de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USV), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Liga Studenţilor Agronomi şi Veterinari şi cu Asociaţia Studenţilor Veterinari din Iaşi.

Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi
Foto: pixabay

10 Iunie 2024, 10:03

Concursul are loc astăzi, 10 iunie, la USV Iaşi, în clădirea TPPA. Pe lângă studenţii de la USV Iaşi, la această ediţie a concursului vor mai participa tineri de la instituţii de învăţământ preuniversitar precum Colegiul "Virgil Madgearu" Iaşi, Colegiul Agricol şi Industrie Alimentară "Vasile Adamachi" Iaşi, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, Colegiul Tehnologic "Olga Sturdza" Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Paşcani şi Liceul Tehnologic Hârlău.
Concursul organizat de către USV Iaşi are ca principal scop educaţia culinară care susţine interesul crescut al studenţilor şi elevilor pentru arta gustului şi, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată într-o evoluţie în România.

RADOR

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea