La mijloc de septembrie, odată cu sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, este marcată și Ziua Muntelui un moment simbolic, tradițional legat de încheierea pășunatului în Carpați. Prilejul reunește specialiști, crescători de animale, dar și iubitori ai...
Baia de Fier devine în acest sfârșit de săptămână gazda unei...
Guvernul a anunțat o revizuire semnificativă a planurilor de digitalizare, reducând numărul de cărți de identitate electronice care vor fi emise cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Inițial, se preconiza emiterea a peste 5...
Un incident a avut loc joi în Brașov, unde o explozie urmată...
Un pătuț sigur pentru primele luni de viață, hăinuțe, produse...
Un bilanț recent al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...
Vizitatorii Muzeului în aer liber din Pădurea Dumbrava,...
La mijloc de septembrie, odată cu sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, este marcată și Ziua Muntelui un moment simbolic,...
La începutul lunii mai 2025, efectivele de porcine din România erau mai reduse decât în aceeași perioadă a anului precedent....
Pe măsură ce populația globală continuă să crească, iar resursele de teren și apă devin tot mai limitate, modul în care...
Imaginea tradițională a agricultorului ce lucrează pământul...
Anul 2025 este unul dintre cei mai grei pentru apicultura...
Agricultura începe să atragă tot mai mulți tineri dornici să...
Schimbările climatice nu mai sunt o noțiune abstractă, ci o...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025, Festivalul Intercultural ProEtnica ediția a XXI-a (27-31.08.2025)....
Festivalul Intercultural ProEtnica ediția a XXI-a (27-31.08.2025) a continuat, sâmbătă, 30 august, la Sighișoara, în a patra...
La Sighișoara continuă manifestările din cadrul Festivalului Intercultural ProEtnica ediția a XXI-a care reunește, timp de...
Festivalul Național Concurs „Mariana Drăghicescu” ajunge la ediția a XXIII-a. În perioada 18 – 21 septembrie 2025, TVR...
Festivalul Intercultural ProEtnica Sighișoara - ediția a...
La Sighișoara, se deschide, miercuri 27 august 2025,...
În Moldova românească, folclorul nu este doar un repertoriu...
Maramureșul, una dintre cele mai bogate și autentice zone...
Baia de Fier devine în acest sfârșit de săptămână gazda unei ample parade dedicate portului popular românesc. Manifestarea va fi punctul central al Festivalului Folcloric Pastoral „Coborâtul oilor de la munte”, un eveniment care celebrează tradițiile...
Muzeul Național de Istorie a României va găzdui, în perioada...
Proiectul "Cultură'n Șură" a avut un succes răsunător în...
Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” din...
La sfârșitul acestei săptămâni, Oradea găzduiește o nouă...
O analiză recentă arată că românii și-au depășit bugetele din anii anteriori, alocând sume considerabil mai mari pentru...
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat oficial că înscrierile în Programul Rabla Auto 2025 pentru persoane...
Într-un gest care a stârnit controverse și a divizat scena politică, Guvernul Albaniei a prezentat un membru virtual, generat...
La evenimentul Impact Bucharest 2025, Simona Halep a vorbit...
Începând cu 1 august 2025, câștigurile obținute din jocuri de...
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a...
Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați a...
Deși toamna aduce adesea griji legate de lipsa precipitațiilor și pregătirea pentru iarnă, ea înseamnă și frumusețe, culoare...
Mulți cred că odată cu sfârșitul verii, grădina intră în pauză. Nimic mai greșit. August și începutul lui septembrie sunt...
Pe timp de caniculă, multe plante ornamentale suferă din cauza căldurii excesive, uscăciunii și radiației solare intense,...
Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...
Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...
Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...
Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.