
Schimbările tot mai vizibile ale vremii pun agricultorii români în situații dificile, iar culturile suferă din cauza secetei, ploilor neregulate și variațiilor bruște de temperatură care afectează întreaga țară.

Peste 150 de societăți și entități juridice care păstrează...

Noaptea dintre ani va fi marcată de liniște în loc de explozii în municipiul din Valea Jiului, administrația locală alegând să prioritizeze confortul comunității și bunăstarea necuvântătoarelor în detrimentul spectacolului pirotehnic tradițional, o...

Resturi ale unei drone rusești căzute în centrul localității...
O femeie de 84 de ani din Găeşti a ajuns victima unei...

Liniștea locuitorilor din Puiești a fost tulburată de...
Un șofer aflat în stare de ebrietate a provocat un accident...





Schimbările tot mai vizibile ale vremii pun agricultorii români în situații dificile, iar culturile suferă din cauza secetei,...

Tot mai mulți agricultori se plâng că pământul nu mai rodește ca în urmă cu câteva decenii, iar observațiile lor sunt...

Pe fondul unei urgențe climatice globale și a presiunii crescânde de a reduce utilizarea substanțelor chimice, o practică...
Un focar de Pestă Porcină Africană (PPA) a fost confirmat la...
În pofida faptului că județul Arad se confruntă cu o...
Județul Arad se confruntă cu un nou episod de criză majoră în...
Autoritățile din județul Vaslui dau startul unei campanii de...

Un eveniment de gală are loc duminică, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Radio din București. Ansamblul Folcloric Țara...

Festivalul Internaţional de Acordeon „AcordeonFest Argeş” vine la Piteşti, la sfârşitul acestei săptămâni, şi aduce pe scena...

Piteștiul se pregătește să vibreze din nou în ritmul muzicii lăutărești vechi, la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului...

Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu dedicat carierei îndrăgitei interprete de muzică populară, Polina...
Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre...
Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul...
Constanța găzduiește o nouă ediție a Festivalului Concurs...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025,...

Mii de credincioşi sunt aşteptaţi în următoarele zile la mănăstirea Prislop, unde manifestările dedicate proclamării canonizării Sfântului Cuvios Mărturisitor Arsenie vor avea loc sub supravegherea a peste 200 de poliţişti, pompieri şi jandarmi.

România este o țară bogată în legende, iar mitul comorilor...
Municipiul Satu Mare va marca Ziua Naţională printr-un...

Unele obiceiuri și superstiții venite din bătrâni au rămas...
Cu ocazia sărbătorii Intrării în biserică a Maicii Domnului,...

Patru broșuri de orientare dedicate tranziției elevilor către învățământul superior au fost trimise inspectoratelor școlare...

Peste 150 de societăți și entități juridice care păstrează arhivele fostelor întreprinderi din Covasna au fost identificate...

Rețelele de socializare au încetat să mai fie ferestre către lume, transformându-se în mecanisme de izolare intelectuală care...
Tragedia maritimă de acum un secol continuă să fascineze...
Deși regimul comunist se lăuda cu industrializarea forțată și...
Pe una dintre cele mai efervescente și costisitoare piețe...
În efervescența pieței imobiliare, tentația de a grăbi...

Limitarea spațiului nu mai este o scuză validă pentru lipsa unei oaze verzi în mediul urban. Balcoanele mici, adesea reduse...

O grădină nu e doar un spațiu cu flori. E un laborator al răbdării, o formă de terapie care te apropie de ritmul adevărat al...

În grădină, luna noiembrie înseamnă, în primul rând, încheierea sezonului de vară și de toamnă și începutul unei perioade de...

Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...

Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.