
Achiziția lemnului pentru foc se poate face, de acum, și online, după ce Romsilva a introdus platforma romsilva.store, o soluție care urmărește să reducă pașii birocratici și să facă procesul de cumpărare mai accesibil pentru populație, potrivit Regiei...

Memoria eroilor căzuți la Revoluția din decembrie 1989 va fi...

Meteorologii au emis o alertă imediată privind condițiile meteo nefavorabile, semnalând prezența ceții dense care poate afecta grav traficul rutier în mai multe zone din Transilvania şi Muntenia, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Traficul pe DN11 a fost afectat sâmbătă după un accident în...
Achiziția lemnului pentru foc se poate face, de acum, și...

Un accident rutier produs sâmbătă dimineață, în Suceava, s-a...
Memoria eroilor căzuți la Revoluția din decembrie 1989 va fi...





În mediul agricol crește presiunea pentru o evaluare mai riguroasă a acordului Mercosur, pe fondul temerilor că fermele mici...

În spatele fiecărei recolte bogate se ascunde o luptă continuă și costisitoare dusă de agricultori împotriva unor armate de...

Autoritățile sanitar-veterinare din județul Mureș intensifică controalele și instituie filtre rutiere pentru a preveni...
Moștenirea unui teren la țară sau achiziția unei suprafețe...
Statisticile oficiale pentru începutul anului 2025 maschează...
După o perioadă lungă de dezechilibre și crize succesive,...
Epidemia de flavescenţă aurie ridică temeri tot mai mari în...

Un eveniment de gală are loc duminică, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Radio din București. Ansamblul Folcloric Țara...

Festivalul Internaţional de Acordeon „AcordeonFest Argeş” vine la Piteşti, la sfârşitul acestei săptămâni, şi aduce pe scena...

Piteștiul se pregătește să vibreze din nou în ritmul muzicii lăutărești vechi, la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului...

Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu dedicat carierei îndrăgitei interprete de muzică populară, Polina...
Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre...
Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul...
Constanța găzduiește o nouă ediție a Festivalului Concurs...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025,...

Ziua de 20 decembrie marchează în calendarul popular românesc sărbătoarea de Ignat, momentul în care gospodăriile tradiționale freamătă de activitate încă de la primele ore ale dimineții. Deși în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Mucenic Ignatie...

Ziua de 18 decembrie, dedicată minorităților naționale din...
Într-o lume tot mai grăbită și fragmentată, colindul rămâne...

Radio România Cultural digitalizează experiența...
Transmise din gură în gură, vorbele bătrânești au funcționat...

Deși cotațiile internaționale ale petrolului au coborât, șoferii din România ar putea să nu simtă rapid o ieftinire la...

Clopoțelul va suna vineri pentru ultima dată în acest an calendaristic, marcând debutul mult așteptatei perioade de repaus de...

Condițiile de trai ale soldaților romani care păzeau Zidul lui Hadrian par să fi fost mult mai dificile decât se credea, un...
În luna ianuarie, oferta de cursuri gratuite pentru persoane...
Românii s-au orientat masiv către posturi de execuție și...
Proprietarii de imobile din municipiul Arad se vor confrunta...
Planeta se confruntă cu o succesiune fără precedent de...

Pornirea semințelor pare simplă, dar câteva greșeli mici pot reduce rapid rata de germinare și pot slăbi plantele tinere încă...

Scăderea dramatică a productivității livezilor din gospodării nu este cauzată doar de schimbările climatice, ci mai ales de...

Sezonul rece nu trebuie privit ca o vacanță totală de la agricultură, întrucât bazele recoltelor bogate de anul viitor se pun...

Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...

Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.