
Planeta se confruntă cu o succesiune fără precedent de recorduri termice, meteorologii britanici estimând că anul 2026 va marca al patrulea an de creșteri constante ale temperaturii medii globale cu peste 1,4 grade Celsius peste nivelul de referință,...

Lumea presei din România este în doliu astăzi, 17 decembrie...

Locuitorii județului Galați pot circula din nou în condiții de siguranță între localitățile Târgu Bujor și Vârlezi, după ce Consiliul Județean a finalizat o investiție de urgență de 2,2 milioane de lei pentru refacerea podului și a drumului DJ 242,...

Administrația locală din Pitești propune ca impozitul pe...
Circulația rutieră a fost deschisă oficial pe cel de-al...

Un accident rutier a avut loc miercuri pe drumul european...
O cisternă încărcată cu 25 de tone de motorină s-a răsturnat...





Moștenirea unui teren la țară sau achiziția unei suprafețe agricole reprezintă pentru mulți români un vis frumos care se...

Statisticile oficiale pentru începutul anului 2025 maschează o criză acută în zootehnie, unde creșterea de 36% a producției...

După o perioadă lungă de dezechilibre și crize succesive, primele luni din 2025 aduc semnale de stabilitate în producția de...
Epidemia de flavescenţă aurie ridică temeri tot mai mari în...
Vânzările produselor de protecţie a plantelor au înregistrat...
Un an agricol marcat de vreme imprevizibilă și cheltuieli tot...
Cu aproape 13 milioane de hectare lucrate, dintre care peste...

Un eveniment de gală are loc duminică, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Radio din București. Ansamblul Folcloric Țara...

Festivalul Internaţional de Acordeon „AcordeonFest Argeş” vine la Piteşti, la sfârşitul acestei săptămâni, şi aduce pe scena...

Piteștiul se pregătește să vibreze din nou în ritmul muzicii lăutărești vechi, la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului...

Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu dedicat carierei îndrăgitei interprete de muzică populară, Polina...
Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre...
Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul...
Constanța găzduiește o nouă ediție a Festivalului Concurs...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025,...

Ziua de 18 decembrie, dedicată minorităților naționale din România, este mai mult decât o dată comemorativă din calendarul civic: ea reprezintă un moment de reflecție asupra modului în care diversitatea etnică, lingvistică și culturală a contribuit,...

Într-o lume tot mai grăbită și fragmentată, colindul rămâne...
Radio România Cultural digitalizează experiența...

Transmise din gură în gură, vorbele bătrânești au funcționat...
Preafericitul Părinte Daniel a evidențiat încărcătura...

Românii s-au orientat masiv către posturi de execuție și servicii în acest an, profesiile de șofer, contabil și asistent...

Planeta se confruntă cu o succesiune fără precedent de recorduri termice, meteorologii britanici estimând că anul 2026 va...

Sistemele medicale din mai multe țări europene se confruntă cu o presiune critică în această iarnă, pe fondul unei propagări...
Cercetătorii au pus capăt speculațiilor privind natura...
Tot mai mulți japonezi își construiesc relații emoționale...
Creșterea accelerată a cazurilor de gripă din ultimele zile...
Pornirea semințelor pare simplă, dar câteva greșeli mici pot...

Pornirea semințelor pare simplă, dar câteva greșeli mici pot reduce rapid rata de germinare și pot slăbi plantele tinere încă...

Scăderea dramatică a productivității livezilor din gospodării nu este cauzată doar de schimbările climatice, ci mai ales de...

Sezonul rece nu trebuie privit ca o vacanță totală de la agricultură, întrucât bazele recoltelor bogate de anul viitor se pun...

Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...

Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.