
Piața forței de muncă traversează o perioadă în care companiile se concentrează masiv pe atragerea personalului operațional, existând un deficit acut de candidați pentru roluri esențiale în transporturi, comerț și logistică, precum șoferii, casierii sau...

Sectorul zootehnic a înregistrat o dinamică pozitivă în luna...

Circulația pe autostrada București-Ploiești a fost perturbată marți, impunându-se redirecționarea fluxului auto pe o rută ocolitoare în zona localității Balotești, după ce un incident rutier soldat cu răsturnarea unui vehicul pe carosabil a blocat...

Vigilența agenților de securitate dintr-o unitate de...
Modernizarea mobilității urbane face un pas înainte în Deva,...

Peste 1.100 de șoferi au fost sancționați marți pe Drumul...
O intervenție contracronometru a pompierilor a fost necesară...





Oficialii de la Bruxelles au decis să implementeze mecanisme mult mai riguroase de verificare a mărfurilor agroalimentare...

În studioul emisiunii Viața la Țară, realizată de Tatiana Mircea, invitatul emisiunii a fost Adrian Chesnoiu, directorul...

Agricultura României traversează un moment de cotitură, în care schimbările climatice, costurile crescute și presiunea...
Securitatea alimentară a viitorului este pusă sub semnul...
Deși România este văzută în primul rând ca o țară agrară...
Agricultura modernă se bazează tot mai mult pe date,...
În ultimii ani, industria agroalimentară s-a confruntat cu...

Un eveniment de gală are loc duminică, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Radio din București. Ansamblul Folcloric Țara...

Festivalul Internaţional de Acordeon „AcordeonFest Argeş” vine la Piteşti, la sfârşitul acestei săptămâni, şi aduce pe scena...

Piteștiul se pregătește să vibreze din nou în ritmul muzicii lăutărești vechi, la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului...

Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu dedicat carierei îndrăgitei interprete de muzică populară, Polina...
Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre...
Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul...
Constanța găzduiește o nouă ediție a Festivalului Concurs...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025,...

Atmosfera colindelor prinde viață în această perioadă premergătoare Nașterii Domnului, când în întreaga țară au loc numeroase concerte dedicate tradițiilor de iarnă. Un astfel de eveniment se pregătește și în comuna Micești, localitate rurală aflată în...

Atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă va fi recreată în...
Interesul cititorilor pentru literatura contemporană s-a...

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România ajunge astăzi la...
Grupul „Glasul Arhanghelului” din Micești, județul Argeș, a...

Piața forței de muncă traversează o perioadă în care companiile se concentrează masiv pe atragerea personalului operațional,...

Sectorul zootehnic a înregistrat o dinamică pozitivă în luna octombrie 2025, marcând creșteri ale cantităților de carne...

Presiunea continuă a creșterilor de prețuri și erodarea puterii de cumpărare îi determină pe români să adopte o atitudine...
Turismul rural rămâne una dintre marile atracții ale...
Scăderea dramatică a productivității livezilor din gospodării...
Locuințele trec printr-o schimbare vizibilă, de la modul în...
Într-o perioadă în care ritmul vieții pare să se accelereze...

Scăderea dramatică a productivității livezilor din gospodării nu este cauzată doar de schimbările climatice, ci mai ales de...

Sezonul rece nu trebuie privit ca o vacanță totală de la agricultură, întrucât bazele recoltelor bogate de anul viitor se pun...

Limitarea spațiului nu mai este o scuză validă pentru lipsa unei oaze verzi în mediul urban. Balcoanele mici, adesea reduse...

Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...

Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.