
Atmosfera festivă specifică sărbătorilor de iarnă este completată adesea de lumina caldă a lumânărilor, însă acest obicei aparent inofensiv poate genera riscuri majore de incendiu dacă nu sunt respectate cu strictețe normele de siguranță, motiv pentru...

Piața funciară din România este marcată de discrepanțe...

Spiritul Crăciunului aduce oamenii împreună la Bistriţa, unde centrul istoric al municipiului se transformă, în a treia zi de sărbătoare, într-un spaţiu al convivialităţii, al meselor împărţite şi al întâlnirilor dintre vecini, prieteni sau chiar...

O intervenție de amploare are loc marți la un hotel aflat la...
Entuziasmul inaugurării tronsonului Focșani Nord – Adjud al...

Un incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Zătreni,...
Un control în trafic din Arad s-a transformat într-un caz...





Conturile fermierilor din sectorul zootehnic au fost alimentate recent cu sume importante destinate susținerii activității...

Fermierii au motive de optimism deoarece parametrii climatici din intervalul următor vor susține evoluția optimă a plantelor...

În mediul agricol crește presiunea pentru o evaluare mai riguroasă a acordului Mercosur, pe fondul temerilor că fermele mici...
În spatele fiecărei recolte bogate se ascunde o luptă...
Autoritățile sanitar-veterinare din județul Mureș intensifică...
Moștenirea unui teren la țară sau achiziția unei suprafețe...
Statisticile oficiale pentru începutul anului 2025 maschează...

Un eveniment de gală are loc duminică, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Radio din București. Ansamblul Folcloric Țara...

Festivalul Internaţional de Acordeon „AcordeonFest Argeş” vine la Piteşti, la sfârşitul acestei săptămâni, şi aduce pe scena...

Piteștiul se pregătește să vibreze din nou în ritmul muzicii lăutărești vechi, la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului...

Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu dedicat carierei îndrăgitei interprete de muzică populară, Polina...
Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre...
Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul...
Constanța găzduiește o nouă ediție a Festivalului Concurs...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025,...

În Argeș, tradiția sfântă a colindului, obicei care se identifică cel mai profund cu sărbătoarea Nașterii Domnului, este păstrată cu mare evlavie la Mioveni, acolo unde Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” devine centrul bucuriei creștine.

Ziua de 20 decembrie marchează în calendarul popular românesc...
Ziua de 18 decembrie, dedicată minorităților naționale din...

Într-o lume tot mai grăbită și fragmentată, colindul rămâne...
Radio România Cultural digitalizează experiența...

Masa de sărbători poate deveni ușor o capcană a exceselor, mai ales când pe masă se adună multe feluri și porții mari, iar...

Piața forței de muncă a înregistrat o ușoară contracție la sfârșitul toamnei, indicatorii oficiali relevând o creștere a...

Piața funciară din România este marcată de discrepanțe financiare majore între regiuni, zona București-Ilfov dominând...
Curriculumul școlar pentru ciclul gimnazial se îmbogățește...
Peisajul rural se schimbă dramatic odată cu dispariția...
Deși cotațiile internaționale ale petrolului au coborât,...
Clopoțelul va suna vineri pentru ultima dată în acest an...

Peisajul rural se schimbă dramatic odată cu dispariția treptată a livezilor clasice, bătrâne și neproductive, fenomen dictat...

Pornirea semințelor pare simplă, dar câteva greșeli mici pot reduce rapid rata de germinare și pot slăbi plantele tinere încă...

Scăderea dramatică a productivității livezilor din gospodării nu este cauzată doar de schimbările climatice, ci mai ales de...

Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...

Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.