
În timp ce marile economii europene alocă până la 20% din cifra de afaceri a companiilor agricole pentru cercetare și dezvoltare, România abia atinge pragul de 0,2% din PIB. Sistemul de cercetare agricolă românesc funcționează aproape exclusiv din...

Un nou raport al Gărzii de Mediu Arad scoate la iveală un...

Un turn medieval, un loc al istoriei vechi, a devenit scena unei tragedii contemporane pentru un cetățean român, a cărui viață a fost curmată brusc în inima capitalei italiene. În urma acestui eveniment nefericit, Guvernul României, prin vocea...

Un nou raport al Gărzii de Mediu Arad scoate la iveală un...
O grenadă defensivă din perioada celui de-Al Doilea Război...

Un control amplu al Gărzii de Mediu în județul...
Toamna este, fără îndoială, anotimpul recoltelor bogate, al...





Cercetarea agricolă din România trăiește într-un paradox dureros: avem resurse naturale și tradiție științifică, dar lipsa...

În timp ce marile economii europene alocă până la 20% din cifra de afaceri a companiilor agricole pentru cercetare și...

România și-a consolidat statutul în structurile europene de comerț agricol, înregistrând o performanță notabilă în primul...
Un amplu proiect dedicat reintroducerii soiurilor...
În această ediție a podcastului Tomorrow’s Europe”, "Europa...
Inteligența Artificială (IA) transformă profund lumea muncii,...
Mii de fermieri români au început să primească primele tranșe...

Piteștiul se pregătește să vibreze din nou în ritmul muzicii lăutărești vechi, la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului...

Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu dedicat carierei îndrăgitei interprete de muzică populară, Polina...

Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre simbolurile culturale ale județului Argeș și un nume de referință pe scena...

Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul unei manifestări culturale de tradiție. Festivalul Concurs Național...
Constanța găzduiește o nouă ediție a Festivalului Concurs...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025,...
Festivalul Intercultural ProEtnica ediția a XXI-a...
La Sighișoara continuă manifestările din cadrul Festivalului...

Duminică, 9 noiembrie, satul Urluești, aflat pe pitoreasca Vale a râului Topolog, în apropierea municipiului Curtea de Argeș, va găzdui un eveniment de suflet: „Hramul satului la Lăsata Secului”, alături de un îndrăgit concurs de bătut toaca.

Peste 170.000 de pelerini au trecut până acum prin Sfântul...
Într-un dialog deschis la Radio România Actualități,...

Radio România marchează 97 de ani de existență, un aproape...
Catedrala Națională s-a transformat, în ultimele zile,...

Harta demografică a României suferă transformări accelerate, evidențiate printr-un studiu internațional coordonat de...

Odată cu venirea sezonului rece, setea scade, iar tendința de a ignora hidratarea crește. Totuși, aerul uscat din interior și...

Fostul internațional român Constantin Zamfir, unul dintre atacanții importanți ai echipei Steaua București din anii ’70, a...
Sub bagheta lui Daniel Maxim, un chef cu viziune, douăzeci de...
Vânătoarea după „timpul de calitate” a transformat adesea...
Elevii din întreaga țară se întorc luni, 3 noiembrie, în...
Aproape 70% dintre comunele României și un sfert dintre...

Pentru grădinarii dedicați, toamna nu semnifică finalul unui ciclu, ci, în mod paradoxal, deschiderea unuia nou, plin de...

Când te gândești la apicultură, probabil îți vin în minte imagini idilice cu dealuri verzi și câmpuri de floarea-soarelui. Cu...

Deși toamna aduce adesea griji legate de lipsa precipitațiilor și pregătirea pentru iarnă, ea înseamnă și frumusețe, culoare...

Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...

Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.