
Cu aproape 13 milioane de hectare lucrate, dintre care peste 8 milioane de teren arabil, România este a șasea putere agricolă a Uniunii Europene. Potențialul există, dar este prea puțin valorificat în industria alimentară un domeniu care ar trebui...

Autoritățile de la București vor fi nevoite să dea explicații...

Vigilența unui echipaj mixt format dintr-un polițist și un jandarm a făcut diferența crucială pentru o femeie de 82 de ani din Craiova, care zăcea neputincioasă pe podeaua propriei locuințe după o căzătură, strigătele ei fiind auzite în ultimul moment...

Locuitorii din diverse zone ale județului Tulcea sunt...
Autoritățile de la București vor fi nevoite să dea explicații...

Doar 20 din cele 117 adăposturi de protecție civilă existente...
Direcția De Sănătate Publică Prahova a anunțat ridicarea...





Cu aproape 13 milioane de hectare lucrate, dintre care peste 8 milioane de teren arabil, România este a șasea putere agricolă...

Crescătorii de animale vor beneficia de virarea unei sume totale de 38,7 milioane de lei, reprezentând contravaloarea...

Oficialii de la Bruxelles au decis să implementeze mecanisme mult mai riguroase de verificare a mărfurilor agroalimentare...
În studioul emisiunii Viața la Țară, realizată de Tatiana...
Agricultura României traversează un moment de cotitură, în...
Securitatea alimentară a viitorului este pusă sub semnul...
Deși România este văzută în primul rând ca o țară agrară...

Un eveniment de gală are loc duminică, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Radio din București. Ansamblul Folcloric Țara...

Festivalul Internaţional de Acordeon „AcordeonFest Argeş” vine la Piteşti, la sfârşitul acestei săptămâni, şi aduce pe scena...

Piteștiul se pregătește să vibreze din nou în ritmul muzicii lăutărești vechi, la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului...

Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu dedicat carierei îndrăgitei interprete de muzică populară, Polina...
Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre...
Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul...
Constanța găzduiește o nouă ediție a Festivalului Concurs...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025,...

Cobza, unul dintre cele mai vechi și mai distincte instrumente tradiționale românești, a primit recunoaștere internațională prin includerea sa în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO, consolidând astfel rolul muzicii populare în identitatea culturală a...

Atmosfera colindelor prinde viață în această perioadă...
Atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă va fi recreată în...

Interesul cititorilor pentru literatura contemporană s-a...
Târgul de Carte Gaudeamus Radio România ajunge astăzi la...

Angajatorii din mai multe state ale Uniunii Europene pun la dispoziția românilor 307 locuri de muncă prin rețeaua EURES...

Gastronomia italiană a primit o recunoaștere istorică la nivel mondial, odată cu includerea sa în Lista Patrimoniului...

Piața forței de muncă traversează o perioadă în care companiile se concentrează masiv pe atragerea personalului operațional,...
Sectorul zootehnic a înregistrat o dinamică pozitivă în luna...
Presiunea continuă a creșterilor de prețuri și erodarea...
Turismul rural rămâne una dintre marile atracții ale...
Scăderea dramatică a productivității livezilor din gospodării...

Scăderea dramatică a productivității livezilor din gospodării nu este cauzată doar de schimbările climatice, ci mai ales de...

Sezonul rece nu trebuie privit ca o vacanță totală de la agricultură, întrucât bazele recoltelor bogate de anul viitor se pun...

Limitarea spațiului nu mai este o scuză validă pentru lipsa unei oaze verzi în mediul urban. Balcoanele mici, adesea reduse...

Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...

Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.