
Debutul lunii decembrie ne surprinde cu o răsturnare de situație din punct de vedere termic, aducând valori în termometre mult mai ridicate decât normalul perioadei, înainte ca ploile să își facă din nou simțită prezența spre sfârșitul intervalului,...

Sezonul sărbătorilor de iarnă readuce în actualitate una...

Debutul lunii decembrie ne surprinde cu o răsturnare de situație din punct de vedere termic, aducând valori în termometre mult mai ridicate decât normalul perioadei, înainte ca ploile să își facă din nou simțită prezența spre sfârșitul intervalului,...

Alba Iulia se pregătește să fie din nou punctul zero al...
Capitala îmbracă astăzi haine de sărbătoare și găzduiește sub...

Ziua Națională a României, sărbătorită anual pe 1 Decembrie,...
Curți și gospodării din mai multe zone ale municipiului...





România se află într-un punct de cotitură agricolă fără precedent, unde metodele tradiționale de cultivare nu mai garantează...

Teama că virusul pestei porcine africane ar putea fi reintrodus în țară prin intermediul produselor de import l-a determinat...

Rapița se află pe primul loc în topul culturilor tratate cu produse de protecție a plantelor în 2023, depășind...
O injecție financiară masivă, vitală pentru sectorul agricol...
În ciuda aparenței sale inerte, solul cultivat este un...
Schimbările tot mai vizibile ale vremii pun agricultorii...
Tot mai mulți agricultori se plâng că pământul nu mai rodește...

Un eveniment de gală are loc duminică, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Radio din București. Ansamblul Folcloric Țara...

Festivalul Internaţional de Acordeon „AcordeonFest Argeş” vine la Piteşti, la sfârşitul acestei săptămâni, şi aduce pe scena...

Piteștiul se pregătește să vibreze din nou în ritmul muzicii lăutărești vechi, la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului...

Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu dedicat carierei îndrăgitei interprete de muzică populară, Polina...
Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre...
Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul...
Constanța găzduiește o nouă ediție a Festivalului Concurs...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025,...

Dincolo de importanța religioasă a prăznuirii celui dintâi apostol al creștinismului, ziua de 30 noiembrie ascunde un cod culinar străvechi, guvernat de simbolistica grânelor și a semințelor. În viziunea populară, hrana consumată în această zi nu are...

Sfântul Andrei, Ocrotitorul Românilor, este sărbătorit pe 30...
În Ajun de Sfântul Andrei, satul Hârsești din sudul Argeșului...

La Palatul Culturii din Iași, cei interesați de obiceiurile...
În multe sate românești au rămas tradiții vechi pe care doar...

Sezonul sărbătorilor de iarnă readuce în actualitate una dintre cele mai apreciate metode de conservare din gastronomia...

Sfântul Andrei este mai mult decât o sărbătoare marcată în calendar cu roșu. Este un reper spiritual, o tradiție veche, o zi...

Universul gastronomic al Țărilor Române de acum două sau trei sute de ani dezvăluie o prăpastie socială imensă, unde foamea...
Tehnologia devine realitate accesibilă, după ce compania...
Magia sărbătorilor de iarnă și-a găsit capitala absolută în...
Accesul pe teritoriul britanic va fi condiționat în curând de...
Dinamica pieței forței de muncă se intensifică vizibil în...

Limitarea spațiului nu mai este o scuză validă pentru lipsa unei oaze verzi în mediul urban. Balcoanele mici, adesea reduse...

O grădină nu e doar un spațiu cu flori. E un laborator al răbdării, o formă de terapie care te apropie de ritmul adevărat al...

În grădină, luna noiembrie înseamnă, în primul rând, încheierea sezonului de vară și de toamnă și începutul unei perioade de...

Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...

Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.