
Crescătorii de animale vor beneficia de virarea unei sume totale de 38,7 milioane de lei, reprezentând contravaloarea ajutorului de stat pentru serviciile de determinare a calității genetice și de ținere a registrelor genealogice prestate în luna...

Preferințele românilor se schimbă radical în favoarea...

Preferințele românilor se schimbă radical în favoarea produselor de panificație mai sănătoase, un segment tot mai larg de cumpărători alegând să abandoneze franzela procesată industrial pentru variantele cu maia sau chiar pentru prepararea aluatului în...

Starea de alertă a fost prelungită pentru încă 30 de zile în...
Compania Hidroelectrica a demarat miercuri o operațiune de...

Circulația pe autostrada București-Ploiești a fost perturbată...
Vigilența agenților de securitate dintr-o unitate de...





Crescătorii de animale vor beneficia de virarea unei sume totale de 38,7 milioane de lei, reprezentând contravaloarea...

Oficialii de la Bruxelles au decis să implementeze mecanisme mult mai riguroase de verificare a mărfurilor agroalimentare...

În studioul emisiunii Viața la Țară, realizată de Tatiana Mircea, invitatul emisiunii a fost Adrian Chesnoiu, directorul...
Agricultura României traversează un moment de cotitură, în...
Securitatea alimentară a viitorului este pusă sub semnul...
Deși România este văzută în primul rând ca o țară agrară...
Agricultura modernă se bazează tot mai mult pe date,...

Un eveniment de gală are loc duminică, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Radio din București. Ansamblul Folcloric Țara...

Festivalul Internaţional de Acordeon „AcordeonFest Argeş” vine la Piteşti, la sfârşitul acestei săptămâni, şi aduce pe scena...

Piteștiul se pregătește să vibreze din nou în ritmul muzicii lăutărești vechi, la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului...

Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu dedicat carierei îndrăgitei interprete de muzică populară, Polina...
Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre...
Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul...
Constanța găzduiește o nouă ediție a Festivalului Concurs...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025,...

Cobza, unul dintre cele mai vechi și mai distincte instrumente tradiționale românești, a primit recunoaștere internațională prin includerea sa în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO, consolidând astfel rolul muzicii populare în identitatea culturală a...

Atmosfera colindelor prinde viață în această perioadă...
Atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă va fi recreată în...

Interesul cititorilor pentru literatura contemporană s-a...
Târgul de Carte Gaudeamus Radio România ajunge astăzi la...

Gastronomia italiană a primit o recunoaștere istorică la nivel mondial, odată cu includerea sa în Lista Patrimoniului...

Piața forței de muncă traversează o perioadă în care companiile se concentrează masiv pe atragerea personalului operațional,...

Sectorul zootehnic a înregistrat o dinamică pozitivă în luna octombrie 2025, marcând creșteri ale cantităților de carne...
Presiunea continuă a creșterilor de prețuri și erodarea...
Turismul rural rămâne una dintre marile atracții ale...
Scăderea dramatică a productivității livezilor din gospodării...
Locuințele trec printr-o schimbare vizibilă, de la modul în...

Scăderea dramatică a productivității livezilor din gospodării nu este cauzată doar de schimbările climatice, ci mai ales de...

Sezonul rece nu trebuie privit ca o vacanță totală de la agricultură, întrucât bazele recoltelor bogate de anul viitor se pun...

Limitarea spațiului nu mai este o scuză validă pentru lipsa unei oaze verzi în mediul urban. Balcoanele mici, adesea reduse...

Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...

Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.