
Finalul de an aduce o schimbare bruscă a regimului termic și fenomene specifice iernii aspre, fiind anunțate intensificări ale vântului, precipitații predominante sub formă de ninsoare, pericol de ghețuș și episoade de viscol în zonele montane,...

În pragul sărbătorilor de iarnă, identitatea culturală a...

Sărbătorile de iarnă au adus o presiune uriașă asupra sistemului de urgență din sud-estul țării, echipajele medicale răspunzând la peste 600 de apeluri, dintre care aproximativ 440 au necesitat transportul pacienților la spital, iar 19 persoane au fost...

Finalul de an aduce o schimbare bruscă a regimului termic și...
Un incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Băiceni,...

O dramă rutieră a umbrit sărbătorile în județul...
Sfârșitul de săptămână aduce fenomene meteorologice severe în...





Într-o perioadă în care agricultura se luptă cu seceta, bolile plantelor și presiunea costurilor tot mai mari, orice...

Într-un sector în care munca începe înainte de răsărit și se termină, de multe ori, cu grija facturilor, 2025 a fost pentru...

Conturile fermierilor din sectorul zootehnic au fost alimentate recent cu sume importante destinate susținerii activității...
Fermierii au motive de optimism deoarece parametrii climatici...
În mediul agricol crește presiunea pentru o evaluare mai...
În spatele fiecărei recolte bogate se ascunde o luptă...
Autoritățile sanitar-veterinare din județul Mureș intensifică...

În pragul sărbătorilor de iarnă, identitatea culturală a sudului românesc și dragostea pentru satul natal Țigănești sunt...

Într-o vreme în care graba a ajuns să se strecoare și în sărbători, întâlnirea cu Floarea Calotă este o oprire necesară. O...

Un eveniment de gală are loc duminică, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Radio din București. Ansamblul Folcloric Țara...

Festivalul Internaţional de Acordeon „AcordeonFest Argeş” vine la Piteşti, la sfârşitul acestei săptămâni, şi aduce pe scena...
Piteștiul se pregătește să vibreze din nou în ritmul muzicii...
Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu...
Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre...
Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul...

Soborul Maicii Domnului, sărbătorit în a doua zi de Crăciun, aduce în prim-plan rolul Fecioarei Maria în istoria mântuirii și transformă această zi într-un moment de liniște, recunoștință și apropiere între oameni, după bucuria intensă a Nașterii...

În satele românești de odinioară, a doua zi de Crăciun avea o...
În marea sărbătoare a Nașterii Domnului, adevărata bogăție pe...

Satul românesc nu mai este demult o lume uniformă, cu...
De marea sărbătoare a Nașterii Domnului, când dorim să...

Masa de sărbători poate deveni ușor o capcană a exceselor, mai ales când pe masă se adună multe feluri și porții mari, iar...

Piața forței de muncă a înregistrat o ușoară contracție la sfârșitul toamnei, indicatorii oficiali relevând o creștere a...

Piața funciară din România este marcată de discrepanțe financiare majore între regiuni, zona București-Ilfov dominând...
Curriculumul școlar pentru ciclul gimnazial se îmbogățește...
Peisajul rural se schimbă dramatic odată cu dispariția...
Deși cotațiile internaționale ale petrolului au coborât,...
Clopoțelul va suna vineri pentru ultima dată în acest an...

Peisajul rural se schimbă dramatic odată cu dispariția treptată a livezilor clasice, bătrâne și neproductive, fenomen dictat...

Pornirea semințelor pare simplă, dar câteva greșeli mici pot reduce rapid rata de germinare și pot slăbi plantele tinere încă...

Scăderea dramatică a productivității livezilor din gospodării nu este cauzată doar de schimbările climatice, ci mai ales de...

Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...

Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.