Ascultă Radio Antena Satelor Live

Primul caz de COVID-19 la o căprioară, identificat în statul american Ohio

Guvernul Statelor Unite a anunţat, vineri, că a fost confirmat primul caz din lume de COVID-19 la o căprioară, fapt ce extinde lista animalelor despre care se cunoaşte că au contractat virusul.

Primul caz de COVID-19 la o căprioară, identificat în statul american Ohio

30 August 2021, 05:33

Departamentul american pentru Agricultură (USDA) a raportat infecţii cu SARS-CoV-2 - virusul ce cauzează COVID-19 - la căprioare sălbatice cu coadă albă, din statul Ohio, potrivit unui comunicat. Nu au fost raportate simptome ale infectării, la căprioare, potrivit USDA.

„Nu cunoaştem modul în care a fost expusă căprioara la SARS-CoV-2”, afirmă purtătoarea de cuvânt a USDA, Lyndsay Cole, într-un email transmis agenţiei Reuters.

„Este posibil să fi fost expusă prin intermediul oamenilor, al mediului, al altor căprioare sau al altor specii de animale”. Anterior, USDA a raportat cazuri de COVID-19 în rândul mai multor specii de animale, precum câini, pisici, tigri, lei, leoparzi de zăpadă, vidre, gorile şi nurci. La nivel mondial, cele mai multe infectări la animale au fost identificate la specii care au avut contact apropiat cu persoane bolnave de COVID-19, potrivit USDA.

RADOR

Foto: Pixabay

Etichete : covid19
Semnal de alarmă privind degradarea fertilității solurilor din România
Interviuri si reportaje 08 Decembrie 2025, 16:15

Semnal de alarmă privind degradarea fertilității solurilor din România

Securitatea alimentară a viitorului este pusă sub semnul întrebării de degradarea accelerată a terenurilor arabile, o...

Semnal de alarmă privind degradarea fertilității solurilor din România
De la tradiție la brand - Cum produsele românești autentice cuceresc piețele europene
Interviuri si reportaje 15 Noiembrie 2025, 13:01

De la tradiție la brand - Cum produsele românești autentice cuceresc piețele europene

În satele noastre, rețetele se transmit din bunică în nepoată, iar gustul autentic este un patrimoniu viu. Totuși, marea...

De la tradiție la brand - Cum produsele românești autentice cuceresc piețele europene
Povestea tânărului fermier din Vrancea care a ales agricultura, nu orașul
Interviuri si reportaje 10 Noiembrie 2025, 17:27

Povestea tânărului fermier din Vrancea care a ales agricultura, nu orașul

Radu Martinescu este un tânăr fermier din județul Vrancea care spune că și-a găsit rostul în viață chiar în mijlocul...

Povestea tânărului fermier din Vrancea care a ales agricultura, nu orașul
Fermierii tineri, speranța pentru viitorul agriculturii românești
Interviuri si reportaje 10 Noiembrie 2025, 14:53

Fermierii tineri, speranța pentru viitorul agriculturii românești

La nivel european, agricultura se confruntă cu o problemă majoră: îmbătrânirea fermierilor, în special a celor din țările cu...

Fermierii tineri, speranța pentru viitorul agriculturii românești
Agricultura românească între tradiție și supraviețuire - Unde greșim și ce putem schimba
Interviuri si reportaje 06 Noiembrie 2025, 09:37

Agricultura românească între tradiție și supraviețuire - Unde greșim și ce putem schimba

România are pământ fertil și oameni harnici, dar un sistem care pare să fi uitat să cultive speranța. Dincolo de tractoare și...

Agricultura românească între tradiție și supraviețuire - Unde greșim și ce putem schimba
România, departe de Europa la investițiile în inovația agricolă
Interviuri si reportaje 04 Noiembrie 2025, 14:14

România, departe de Europa la investițiile în inovația agricolă

Cercetarea agricolă din România trăiește într-un paradox dureros: avem resurse naturale și tradiție științifică, dar lipsa...

România, departe de Europa la investițiile în inovația agricolă
Cercetarea agricolă românească, la limita supraviețuirii
Interviuri si reportaje 04 Noiembrie 2025, 13:57

Cercetarea agricolă românească, la limita supraviețuirii

În timp ce marile economii europene alocă până la 20% din cifra de afaceri a companiilor agricole pentru cercetare și...

Cercetarea agricolă românească, la limita supraviețuirii
Dimitrie Muscă: Importăm 80% din carnea de porc. Este o catastrofă pentru România
Interviuri si reportaje 29 Octombrie 2025, 15:13

Dimitrie Muscă: Importăm 80% din carnea de porc. Este o catastrofă pentru România

Despre starea pieței cărnii de porc și despre viitorul zootehniei românești s-a vorbit recent în emisiunea „Viața la Țară”,...

Dimitrie Muscă: Importăm 80% din carnea de porc. Este o catastrofă pentru România