-

Staţiunile Covasna şi Sovata, recomandate în prevenirea şi recuperarea post-COVID

Covasna, Sovata, Govora şi Slănic Moldova sunt staţiuni balneoclimaterice indicate pentru recuperare după infectarea cu COVID 19 sau alte boli respiratorii, spun medicii.

Important este că trei dintre staţiuni se află în apropierea unor saline, spune preşedintele Asociaţiei Asociaţiei de Balneologie din România, dr. Constantin Munteanu: „Trebuie să avem în vedere cum anume compensăm, recuperăm organismul după sechelele induse de COVID. Pentru că staţiunile balneare pot interveni curativ, pe partea de sistem respirator, la nivel neurologic, cardiovascular. În primul rând e vorba de staţiunea Covasna renumită prin mofetele sale, Govora care este în apropiere de salina de la Ocnele Mari, staţiunea Sovata, care beneficiază şi de ajutorul terapeutic al salinei de la Praid, şi Slănic Moldova care are în apropiere salina de la Târgu Ocna”.
Ar fi util ca medicii de familie să recomande românilor tratamente şi cure în staţiunile balneare, atât preventiv cât şi după vindecarea de COVID, cred specialiştii.
În staţiunea Sovata, aflată în apropiere de salina Praid, se pot face mai multe tipuri de tratamente, spune directorul administrativ al hotelurilor din staţiune, Andrei Rusu: „Noi ne axăm pe două tratamente, una e pe partea de, aşa o numim „fabrica de imunitate”, pentru îmbunătăţirea condiţiei de sănătate, şi recomandăm să vină să facă preventiv tratamentele pentru căile respiratorii. Iar în cazul în care sunt probleme respiratorii post-COVID, atunci noi recomandăm deja pachetul mai mare, de o săptămână. Este recuperarea respiratorie un pic mai complexă: se fac băi cu apă sărată, inhalaţii, oxigenoterapie, aerosoli, iar acest pachet merge foarte bine şi în combinaţie cu salina de la Praid, de lângă noi”. 

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite