Ascultă Radio Antena Satelor Live

Bihor: AIEFA lansează o invitaţie la concursul naţional de fotografie pe teme agricole; participarea este gratuită

Pasionaţii artei fotografice sunt invitaţi să participe gratuit la prima ediţie a Concursului naţional 'Tradiţii şi modernitate în agricultura din România', organizat de Asociaţia Internaţională 'Euro Foto Art' din Oradea (AIEFA) şi Summit Agro România.

Bihor: AIEFA lansează o invitaţie la concursul naţional de fotografie pe teme agricole; participarea este gratuită
Foto: Pixabay.com

19 Iulie 2024, 18:58

Concursul este iniţiat în perspectiva 'Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti', marcată pe 10 octombrie, ocazie cu care va avea loc şi vernisajul expoziţiei.

'Organizatorii urmăresc prin acest concurs naţional promovarea unor lucrări care să reflecte aspecte ale agriculturii, orientate spre: prezentarea lucrătorilor din agricultură; peisaje din agricultură; prezentarea muncii în agricultură în cele patru anotimpuri, respectiv prezentarea produselor agricole', se arată în comunicatul AIEFA.

Potrivit sursei, pot participa iubitori de natură, cu un număr de cel mult 10 imagini pe aceste teme, trimise prin www.wetransfer.com la adresa de e-mail eurofotoart@gmail.com (de unde se pot obţine şi informaţii suplimentare).

Lucrările vor fi jurizate de către un juriu format din: preşedinte Summit Agro România, dr.ing. Patricia Maria Ştirbu, artistul fotograf Ştefan Tóth István, preşedintele juriului şi preşedintele Asociaţiei pentru Cultura şi Civilizaţia Vinului Millésime Oradea, dr.ing. Dorin Popa.

Membrii juriului vor selecta şi stabili lucrările acceptate pentru expunere, precum şi pe cele premiate, deciziile juriului fiind incontestabile.

Premiile concursului vor fi în bani: premiul I - 330 euro, premiul II - 220 euro, premiul III - 110 euro, respectiv medalii şi plachete 'Carol Pop de Szathmari'.

Organizatorii intenţionează să editeze un catalog tipărit şi digital al concursului naţional, ilustrat cu cele mai reuşite imagini acceptate şi premiate în cadrul acestuia.

Vernisajul concursului naţional, cu înmânarea premiilor, va avea loc la Centrul Expoziţional al AIEFA din Cetatea Oradea, în cadrul manifestărilor dedicate 'Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti'.

Lucrările acceptate şi premiate vor fi prezentate ulterior în mai multe oraşe din România.

Ultimul termen de primire a lucrărilor este 15 septembrie, jurizarea urmând să aibă loc în data de 20 septembrie, iar anunţarea rezultatelor, în data de 25 septembrie.

La 10 octombrie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, instituită prin Legea 168/2017. Prima ediţie a acestei zile a fost organizată în 2017, atât în Bucureşti, cât şi în ţară. AGERPRES

Seniorii horticulturii românești, omagiați la Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”
Interviuri si reportaje 20 Decembrie 2024, 09:46

Seniorii horticulturii românești, omagiați la Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”

Într-o atmosferă de sărbătoare, seniorii horticulturii românești au fost omagiați într-un eveniment organizat de Societatea...

Seniorii horticulturii românești, omagiați la Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”
Povestea Andreei Bolog: Siropuri de cătină naturale, sănătate din inima Timișoarei
Interviuri si reportaje 09 Decembrie 2024, 16:21

Povestea Andreei Bolog: Siropuri de cătină naturale, sănătate din inima Timișoarei

Într-o lume în care tot mai mulți oameni caută produse naturale și sănătoase, Andreea Bolog, o tânără antreprenoare din...

Povestea Andreei Bolog: Siropuri de cătină naturale, sănătate din inima Timișoarei
Povestea unui vin de excepție din Valea Călugărească
Interviuri si reportaje 04 Decembrie 2024, 12:59

Povestea unui vin de excepție din Valea Călugărească

Povestea Casei Bunescu este una de inspirație, despre reîntoarcerea la rădăcini și transformarea unei podgorii moștenite...

Povestea unui vin de excepție din Valea Călugărească
Șase afaceri locale sprijinite pentru dezvoltare sustenabilă în Munții Făgăraș
Interviuri si reportaje 02 Decembrie 2024, 11:21

Șase afaceri locale sprijinite pentru dezvoltare sustenabilă în Munții Făgăraș

În această toamnă, Fundația Conservation Carpatia, recunoscută pentru inițiativele sale în zona Munților Făgăraș, a anunțat...

Șase afaceri locale sprijinite pentru dezvoltare sustenabilă în Munții Făgăraș
Viitorul zootehniei românești: Inovație, sustenabilitate și unitate
Interviuri si reportaje 28 Noiembrie 2024, 11:00

Viitorul zootehniei românești: Inovație, sustenabilitate și unitate

În cadrul emisiunii „Viața la țară”, realizată de Tatiana Mircea, Gheorghe Vaida, inspector de specialitate la Academia de...

Viitorul zootehniei românești: Inovație, sustenabilitate și unitate
Fermierii români învață cum să economisească și să crească profitul
Interviuri si reportaje 25 Noiembrie 2024, 13:14

Fermierii români învață cum să economisească și să crească profitul

Într-un context agricol tot mai dificil, utilizarea fertilizanților în România a scăzut semnificativ în 2024, semn al...

Fermierii români învață cum să economisească și să crească profitul
Criza apei în Europa, soluția poate veni prin agricultură sustenabilă și reconstrucția ecologică
Interviuri si reportaje 13 Noiembrie 2024, 13:02

Criza apei în Europa, soluția poate veni prin agricultură sustenabilă și reconstrucția ecologică

Un raport recent al Agenției Europene de Mediu ridică o problemă stringentă, anume, resursele de apă ale Europei sunt grav...

Criza apei în Europa, soluția poate veni prin agricultură sustenabilă și reconstrucția ecologică
Brânzeturi de artizanat din lapte de capră la Fermele Cojocaru, o tradiție nobilă în inima județului Prahova
Interviuri si reportaje 12 Noiembrie 2024, 11:40

Brânzeturi de artizanat din lapte de capră la Fermele Cojocaru, o tradiție nobilă în inima județului Prahova

În comuna Balta Doamnei, satul Lacul Turcului, județul Prahova, Ovidiu Cojocaru și soția sa au construit, cu multă muncă și...

Brânzeturi de artizanat din lapte de capră la Fermele Cojocaru, o tradiție nobilă în inima județului Prahova