Ascultă Radio Antena Satelor Live

Bruschete cu brânză de capră și sfeclă

Pentru o gustare sau un aperitiv ușor de vară, poți combina ingrediente proaspete și în doar câteva minute vei avea o masă sănătoasă și delicioasă.

07 August 2015, 05:26


Incearca o versiune diferita a unei retete clasice, alege sa prepari bruschete cu branza de capra, alaturi de sfecla, ceapa verde si marar. Aromele se potrivesc de minune, iar reteta este potrivita si pentru lacto-ovo-vegetarieni.Iar daca tii o dieta de slabire, injumatateste cantitatile si foloseste paine integrala.

Ingrediente

150 g branza de capra, 400 g paine feliata, o lingura de mustar Dijon, 50 ml cidru de mere, o legatura de ceapa verde, un ou, o sfecla (140 g), o legatura de marar, sucul de la o lamaie

Preincalzeste cuptorul, dar foloseste doar caldura de sus. Taie ceapa verde in bucati mici si curata sfecla de coaja, toaca si mararul. Intr-un bol mare, amesteca bine branza de capra (preferabil sa fie moale), lingura de mustar, cidrul, ceapa si oul, lasa deoparte.

Pune feliile de paine pe o tava mare si lasa-le la cuptor cateva minute, pana cand se prajesc pe o parte. Intoarce-le si intinde mixtura de branza pe cealalta parte. Lasa la cuptor circa 8-10 minute sau mai putin, in functie de temperatura, pana cand prind o culoare aurie.

Taie sfecla si da-o pe razatoare sau pune-o intr-un blender sau robot de bucatarie. Adauga jumatate de legatura de marar proaspat si sucul stors de la o lamaie si amesteca pana cand totul se imbina si obtii consistenta unei paste.

Citeste articolul complet pe curademiere.ro

Hribii – comoara pădurilor românești
Gastronomie 20 August 2025, 11:45

Hribii – comoara pădurilor românești

Hribii, numiți și „pitarcă” sau „mânătarcă”, ocupă un loc de cinste în gastronomia românească și în tradițiile de toamnă.

Hribii – comoara pădurilor românești
10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Gastronomie 18 Iulie 2025, 12:18

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative

În gastronomia românească, plantele sălbatice au fost folosite de secole, mai ales în bucătăria tradițională rurală, unde...

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud