Ascultă Radio Antena Satelor Live

Bucătari cu suflet din Banat: Vor găti pentru 1.000 de oameni nevoiaşi

Un grup de bucătari din Banat a demarat un proiect prin care gătesc, cel puţin o dată pe săptămână, pentru nevoiaşi. Totul se va face pe cheltuiala lor şi a partenerilor, iar mâncarea va ajunge la oamenii cu venituri modeste. Detalii:

25 Iulie 2018, 10:14

Unul dintre iniţiatorii demersului este Sebastian Paul, bucătarul care găteşte cu public, în proiectul "Bucătăria lui Paul" povesteşte de unde a pornit ideea.

"De fapt, asa a început. La toate evenimentele pe care le fac, absolut toată mâncarea care rămâne o donez. Nu se aruncă nimic. Eu am o problemă cu aruncarea mâncării. Am spus să îi dăm drumul, la început o dată pe săptămână, după aceea zilnic", spune Sebastian Paul.

Concret, circa 20 de tineri, voluntari, împreună membrii Asociaţiei "Sf. Ştefan", care au construit şi reparat mai multe locuinţe pentru familii nevoiaşe, vor identifica persoanele care au nevoie de sprijin, pentru început din Timişoara, şi le vor duce mâncare gătită acasă.

"Având în vedere că este alimentatie publică, trebuie gătit într-o bucătărie omologată. Vedem unde o să gătim, dar cu voluntari, oameni care doresc să facă lucrul acesta, să dea de mâncare la oameni săraci, ei vor găti, după care ei vor merge si vor duce. Vor fi si bucătari si oameni simpli, oameni care cred în proiectul acesta", spune tânărul.

Sebastian Paul spune că Asociaţia "Sf. Ştefan", pe care o reprezintă, va lua legătura şi cu autorităţile locale din Timişoara, iar dacă e necesar vor sprijini şi centrele de zi şi de noapte din municipiu.

"Noi avem deja o bază de date, dar vom merge şi la Primărie şi la Mitropolie, dacă au cazuri unde putem interveni şi dacă vor, o să ajutăm cu drag", mai spune Sebastian Paul. Bucătarul spune că ţinta în acest proiect este să se ajungă la 1.000 de persoane, care să primească zilnic mâncare gătită.

Sursa: rador

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina