Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum se fierbe UN OU PERFECT pentru PAȘTE!

Toate gospodinele vor ouă perfecte pentru Sfintele Paști, dar pentru asta trebuie să testăm sau să analizăm câteva trucuri care vă poate ușura munca.

28 Aprilie 2016, 04:44

Ca sa avem cele mai „perfecte” oua pentru aceasta mare sarbatoare, este necesar sa stati cu ochii pe ceas atunci cand le fierbeti. Timpul este important, iar ouale pot fi delicioase daca respectati anumite reguli.

Cum se fierb ouale?

-Este important sa nu fie scoase din frigider (sa aibe temperatura camerei), timp de 2 ore înainte de preparare;

-In partea de jos, puneti o bucata de tifon sau un prosop mic pentru a nu avea contact direct cu focul;

-Turnati peste ele apa rece, acoperindu-le, sa fie peste 2 degete tinute oblice cu recipientul;

-In apa se pune 2 lingurite de sare;

-Se fierbe la foc mic.

-Ouale se fierb intre 3 – 10 minute:

-Pentru oua lichide, intre 3 si 6 de minute;

-Pentru oua normale se fierbe 6-8 minute;

-Pentru oua fierte tari – 8 pana la 10 minute.

Cand trebuie sa coloram ouale?

Traditia impune ca ouale sa fie vopsite joi sau sambata. Cea mai batrana femeie din casa trebuie sa vopseasca oua. Primele trei oua sunt vopsite in rosu. De indata ce incepeti sa pictati, faceti mai intai o cruce pe fruntea copiilor, si apoi continuati cu alte persoane din casa.

Acest ritual se face pentru sanatate si bunastare. Primul ou este pus in fata icoanei si se lasa pana anul viitor. Al doilea are rol de a oferi un an fertil si o recolta bogata. Al treilea este lasat pentru un tort festiv si taiati-l, astfel incat fiecare membru al familiei sa poata lua o bucata.

Metode de vopsire a oualelor

Oale se pun in apa si o lingura otet pentru a prinde culori mai bune. Alegeti vopsea de calitate corespunzatoare, care este inofensiva.

1.Un decor interesant cu frunze de patrunjel, muscata si trifoi. Se alege o bucata de tifon, tifon sau chilot, pentru a crea un decor cu frunze. Se pun frunzele pe tifon, pe urma oul, se infasoara si pe baga in vopsea timp de 5 minute sa se usuce, si pe urma poate fi indepartat, materialul si foaia. Locul unde frunza nu a fost, se vopseste cu alta culoare sau se lasa asa.

Citeste continuarea pe bewoman.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras