Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum se fierbe UN OU PERFECT pentru PAȘTE!

Toate gospodinele vor ouă perfecte pentru Sfintele Paști, dar pentru asta trebuie să testăm sau să analizăm câteva trucuri care vă poate ușura munca.

28 Aprilie 2016, 04:44

Ca sa avem cele mai „perfecte” oua pentru aceasta mare sarbatoare, este necesar sa stati cu ochii pe ceas atunci cand le fierbeti. Timpul este important, iar ouale pot fi delicioase daca respectati anumite reguli.

Cum se fierb ouale?

-Este important sa nu fie scoase din frigider (sa aibe temperatura camerei), timp de 2 ore înainte de preparare;

-In partea de jos, puneti o bucata de tifon sau un prosop mic pentru a nu avea contact direct cu focul;

-Turnati peste ele apa rece, acoperindu-le, sa fie peste 2 degete tinute oblice cu recipientul;

-In apa se pune 2 lingurite de sare;

-Se fierbe la foc mic.

-Ouale se fierb intre 3 – 10 minute:

-Pentru oua lichide, intre 3 si 6 de minute;

-Pentru oua normale se fierbe 6-8 minute;

-Pentru oua fierte tari – 8 pana la 10 minute.

Cand trebuie sa coloram ouale?

Traditia impune ca ouale sa fie vopsite joi sau sambata. Cea mai batrana femeie din casa trebuie sa vopseasca oua. Primele trei oua sunt vopsite in rosu. De indata ce incepeti sa pictati, faceti mai intai o cruce pe fruntea copiilor, si apoi continuati cu alte persoane din casa.

Acest ritual se face pentru sanatate si bunastare. Primul ou este pus in fata icoanei si se lasa pana anul viitor. Al doilea are rol de a oferi un an fertil si o recolta bogata. Al treilea este lasat pentru un tort festiv si taiati-l, astfel incat fiecare membru al familiei sa poata lua o bucata.

Metode de vopsire a oualelor

Oale se pun in apa si o lingura otet pentru a prinde culori mai bune. Alegeti vopsea de calitate corespunzatoare, care este inofensiva.

1.Un decor interesant cu frunze de patrunjel, muscata si trifoi. Se alege o bucata de tifon, tifon sau chilot, pentru a crea un decor cu frunze. Se pun frunzele pe tifon, pe urma oul, se infasoara si pe baga in vopsea timp de 5 minute sa se usuce, si pe urma poate fi indepartat, materialul si foaia. Locul unde frunza nu a fost, se vopseste cu alta culoare sau se lasa asa.

Citeste continuarea pe bewoman.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune