Ascultă Radio Antena Satelor Live

Festivalul Dulciurilor, la Brăila

Festivalul Dulciurilor, primul eveniment de acest gen care are loc la Brăila, se desfășoară în aceste zile pe strada Mihai Eminescu.

14 Septembrie 2018, 17:36

Nu mai puțin de 26 de producători de dulciuri - cofetării, fabrici de prăjituri, producători de înghețată sau de Kurtos Kolacs - din Braila, Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Pitesti, Harghita, Bihor si Ilfov se vor instala în casutele de lemn puse la dispozitie de Primarie si vor îmbia vizitatorii cu tot ce au mai bun, în cadrul unei expozitii cu vânzare. Programul de vizitare este pâna duminica, între orele 10.00 - 22.00.

Pentru ca evenimentul se adreseaza cu precadere celor mici, pe parcursul zilelor de vineri, sâmbata si duminica, vor avea loc spectacole de teatru pentru copii, ateliere de creatie dar si defilari ale unor personaje din povesti sau desene animate. Acestea vor fi puse în scena de actorii teatrului “Carabus” din Braila, dar si de trupe venite din Bucuresti si Iasi.

Duminica seara, va avea loc un spectacol de muzica medievala sustinut de trupa Pontice, începând cu ora 20.30, iar de la 21.30 trupa Over & Band va sustine un concert rock. Cele doua spectacole vor fi gazduite de o scena amplasata în parcarea de la intersectiei strazii Mihai Eminescu cu strada Mihail Sebastian.

GINA BAHOR

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local