Ascultă Radio Antena Satelor Live

Meniu de Crăciun pentru vegetarieni

Chiar și fără un meniu de Crăciun alcătuit din retete romanesti tradiționale, o masă poate avea preparate savuroase doar cu legume ca principale ingrediente.

17 Decembrie 2015, 06:13

Dacă trebuie să pregătești o masă de Crăciun pentru vegetarieni (sau dacă ai ales să nu consumi carne nici tu), există o mulțime de rețete pe care le poți încerca, de la aperitive și până la desert, un meniu complet pentru vegetarieni, chiar și de Crăciun.

Gasesti inspiratie, folosesti ingrediente proaspete, de sezon si adaugi arome neobisnuite – ideile sunt extrem de creative si mancarurile foarte gustoase si mai ales colorate, chiar si cand folosesti un substitut pentru carne.

Pateu cu ciuperci si nuci

Ingrediente

120 g miez de nuca, 80 g ceapa maruntita, 120 g unt, 360 g ciuperci taiate (diverse soiuri), o lingura de usturoi tocat, 4 linguri de patrunjel, o lingura de cimbru, doua linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust.


Incalzeste cuptorul la 180 de grade si intinde miezul de nuca pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasa la rumenit timp de 10 minute. Pune o tigaie mare pe aragaz, topeste untul si adauga ceapa, pune apoi ciupercile taiate, usturoiul, patrunjel, cimbru, sare si piper.

Amesteca des si lasa la foc mediu pana cand lichidul se evapora.

Transfera nucile intr-un robot de bucatarie sau zdrobeste-le folosind un blender, impreuna cu doua linguri de ulei de masline. Combina apoi cu ciupercile pana cand obtii textura dorita, poate fi un pateu fin sau unul cu bucatele mai mari.

Umple cateva boluri cu pasta obtinuta, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de cateva ore sau peste noapte.

Rulouri din foietaj cu spanac si branza feta

Ingrediente

250 g spanac congelat, 100 g branza feta, 3 foi de aluat foietaj, doi catei de usturoi, doua linguri de ulei de masline, un ou amestecat cu o lingura de lapte, sare, seminte de susan (optional)

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras