Ascultă Radio Antena Satelor Live

Moduri inedite de preparare a cafelei

Există numeroase moduri în care cafeaua este făcută în întreaga lume. Espresso, presa franceză, picurare lentă, frappe, moccacino.

09 Iunie 2017, 08:42


Există câteva moduri destul de high-tech de a prepara cafea în zilele noastre. Dar cafeaua a fost savurată de mii de ani acum, și de-a lungul timpului oamenii au dezvoltat câteva modalități foarte interesante de a o prepara.

Un bob de cafea în sine este un lucru minunat, mai ales odată prăjit. Și există multe moduri de a vă bucura de experiența tactilă de a face cafea.

Automatizarea fabricării cafelei, de dragul comodității, ne privează de simpla plăcere de a face cafeaua proprie, începând cu boabele.

Cu alte cuvinte, atunci când nu vă grăbiți și mai ales când ați cumpărat niște boabe de cafea cu adevărat bune, puteți găsi satisfacție să vă apropiați mai mult de măcinarea și prepararea cafelei.

Când doriți să faceți o cafea, începeți cu o mașină de măcinat cu cafea manuală. În felul acesta puteți simți, de fapt, că boabele sunt solide. Apoi utilizați o mașină de cafea care vă permite să participați manual și vizual la procesul de preparare a cafelei. (PM)

Imaginați-vă aroma unică de cafea proaspăt preparată – cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie această băutură minunată. În fiecare dimineață, milioane de oameni din întreaga lume îsi încep activitatea cu o ceașcă de cafea revigorantă. Dar fiecare țară are propriile sale secrete de preparare a acesteia.

Pentru noi, unele dintre ele au constituit o adevărată descoperire.

1. Cafeaua vietnameză

La baza acestei cafele se află gălbenușul de ou, laptele condensat, zahărul și, bineînțeles, cafeaua fierbinte. Se amestecă gălbenușul, laptele condensat și zahărul până se obține o cremă densă. Se toarnă cafeaua fierbinte peste aceasta si cafeaua vietnameză e gata.

Obiceiul vietnamez de a bea cafea amestecată cu ou a strâns tot mai mulți adepți în întreaga lume și, deși pare ciudat, gustul acestei cafele este dincolo de așteptări.

2. Cafeaua finlandeză

În Finlanda, în ceașca de cafea se pun cubulețe de leipäjuusto (un sortiment de branza proaspată care se prepară din lapte de vacă), iar peste ele se toarnă cafea fierbinte. Chiar dacă nouă nu ni se pare prea atrăgătoare, finlandezii adoră această combinație ciudată.

3. Cafeaua italiană sau espresso-ul roman

Cafeaua în Italia este o treabă foarte serioasă, în special la Roma, unde espresso este liderul. Espresso-ul roman se servește cu o felie de lămâie sau cu puțin suc de lămâie. Poate combinația nu ni se pare potrivită, însă cu siguranță această cafea este una revigorantă.

Citeste continuarea pe RADOR.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras